Elysium City, een Europees Las Vegas

Mega-project in westen van Spanje

In Castilblanco, in het westen van Spanje, zou Elysium City, een Europees Las Vegas, moeten verrijzen met casino’s, hotels, shopping mogelijkheden, een haven, een themapark, een waterpark en een stadion waar 40.000 bezoekers terecht kunnen voor muziek- en sportevenementen.

In 2023 zou de eerste fase van het project moeten voltooid zijn. Het betreft een investering van 3,2 miljard Euro. Het doel is om het eerste jaar reeds 4 miljoen toeristen naar Elysium City te lokken. Er zal een heliport worden gebouwd en ook de hogesnelheidstrein zal hier zijn halte hebben.

20190220 ElysiumCity1200800

Rondom Elysium City wordt dan weer ingezet op buitenactiviteiten in de natuur, waaronder fietsen, natuurwandelingen en er zal een volwaardige golfpiste worden aangelegd.
Voor de bouw van Elysium City zullen tussen de 2500 tot 3000 mensen worden tewerkgesteld. Eens geopend voor het publiek zou het doel zijn om na vijf jaren maar liefst 15.000 werknemers te hebben. Hierdoor wordt Elysium City  een heel belangrijke werkgever in dit gedeelte van Spanje.