Walibi Rhône-Alpes viert 40-jarig jubileum

Nieuwe achtbaan Mystic opent in juni

Dit jaar viert Walibi Rhône-Alpes haar 40e verjaardag en het belooft nu reeds een mythisch jaar te worden wanneer de poorten van het park op 13 april zullen openen voor het publiek.

Het 40-jarig jubileum van Walibi Rhône-Alpes gaat niet onopgemerkt voorbij.
Het Franse pretpark investeert namelijk in een verdere thematisering van hun zone Festival City, presenteert 2 nieuwe attracties waaronder de spectaculaire achtbaan Mystic en er komt een nieuw restaurant bij. 

20190225 WalibiRA Mystic

Do Brazil

Om de openingsweken met plezier aan te vangen, viert het park van 13 tot 28 april carnaval op Braziliaanse wijze. De kinderen krijgen leuke verrassingen, het park zal kleurrijk gedecoreerd zijn en in het park kunnen de bezoekers zich uitleven op de Braziliaanse ritmes.

20190225 WalibiRA Brasil

Mystic

De grote aandachtstrekker wordt dus de nieuwe achtbaan Mystic. Het is een zogenaamde Infinity Coaster van Gerstlauer. Met een spannende layout van 575 meter lang, een hoogte van 31 meter en een maximale snelheid van 85 km/u belooft deze attractie de spannendste attractie van het park te worden. De achtbaan zal een verticale lift hill hebben, vergelijkbaar met Typhoon in Bobbejaanland, en is daarbij de eerste in Frankrijk. Er is een verticale drop en de rit zal meerdere inversies hebben. Afgaande op de layout zal de rit ook een stukje achterwaarts gaan. Bezoekers moeten 1m30 groot zijn alvorens in de achtbaan te mogen. De opening is voorzien in juni 2019. 

20190221 WRA Mystic1200800

Les P’tits chaudrons

Bij de opening van het pretparkseizoen zullen de bezoekers kunnen kennismaken met een nieuwe, leuke kinderattractie: Les P’tits chaudrons. In deze ronddraaiende kookpotten zullen jong en oud zich kunnen uitleven. Het betreft een mini-versie van de beroemde theekopjes attractie.

20190225 WalibiRA Chaudrons

Nieuw restaurant

Voor de fijnproevers is er ook goed nieuws, want ook op 13 april kunnen zij terecht in het nieuwe restaurant Chez Marie Laveau. Hier zou men overheerlijke en smakelijke burgers kunnen eten. In totaal is er plaats voor 250 bezoekers. Het brengt het totaal aantal eetgelegenheden in het park op 8.

Het nieuwe seizoen van Walibi Rhône-Alpes start op zaterdag 13 april. Het Aqualibi gedeelte opent pas haar deuren van 8 juni tot en met 8 september.

Foto's en info: Walibi Rhône-Alpes