Colossos: Kampf der Giganten

Heropening Colossos in Heide Park

Eén van de meest spectaculaire achtbanen in Europa zal in 2019 opnieuw geopend worden na drie jaar stilstand, met name Colossos in Heide Park Resort.

Er wordt maar liefst 12 miljoen Euro geïnvesteerd om deze kolossale houten achtbaan terug rijklaar te krijgen voor het nieuwe seizoen. In juni vorig jaar werden de sporen reeds verwijderd van de houten structuur. 10.000 schroeven op 3000 meter spoor werden vervangen. Ook de fundering werd helemaal aangepakt, net als de onderstructuur van de houten constructie.  

Medio juni 2018 werd de eerste oude spoor verwijderd - in totaal 320 rails worden uitgewisseld en gebruikt voor meer dan 10.000 schroeven op 3000 meter. Daarnaast waren 300 Ledger, de onderbouw onder de rail, drukbehandelde en geïnstalleerd.

20190221 HeideP Colossos1200800

De vernieuwde “Colossos: Kampf der Giganten” krijgt ook een hele verhaallijn mee: een strijd tussen hout en vuur. Het park zet in op thematisering om een strijd tussen giganten uit te beelden. Op die manier wil men Europa’s hoogste en snelste houten achtbaan nieuw leven inpompen. Zo werd een nieuw logo onthuld, en is de officiële naam nu dus “Colossos: Kampf der Giganten”, waarbij de achtbaan de ene gigant is, en een donker, krachtig wezen de andere gigant. Deze kracht oogt indrukwekkend met zijn glanzende ogen en vlammende vlammen. Hij dreigt ermee de iconische achtbaan te vernietigen. Hij ligt al wachtend op de loer en bevindt zich op de laatste meters van de 1,5 kilometer lange route om dappere achtbaanfans te trotseren. Al op het terras voor de attractie maakt hij parkbezoekers indruk met zijn 25 meter hoge imposante uiterlijk.

Het station en de bijhorende winkel worden meteen mee getransformeerd. Op het traject bevinden zich nu allerlei rots-structuren, gemaakt door de Portugese firma Universal Rocks. Voorlopig moeten er nog heel wat werken voltooid worden, alsook de definitieve keuring door TÜV Süd voor de definitieve oplevering alvorens het gevecht kan beginnen. De target blijft wel het voorjaar van 2019.

20190221 HeideP Colossos1200800 2

Heide Park opent zijn deuren voor bezoekers op 6 april.

Herlees een oudere review van ons over Colossos...

Foto's: Heide Park