Wildwaterbaan verdwijnt uit Thorpe Park

Vaarwel Logger's Leap

Het nabij Londen gelegen pretpark Thorpe Park heeft vorige week besloten om de familievriendelijke wildwaterbaan Logger’s Leap voorgoed te sluiten. Deze boomstammetjes stonden 27 jaar lang in het Britse pretpark...

20190224 ThorpeP LoggersLeap180Het Britse attractiepark Thorpe Park, dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert, heeft de afgelopen jaren duidelijk de kaart getrokken van een jong doelpubliek door het investeren in spectaculaire, angstaanjagende attracties. Attracties met namen als Saw of The Walking Dead vertellen misschien al redelijk veel over wat de bezoekers mogen en kunnen verwachten in het park. 
Door deze strategie te hanteren durven wel eens oudere, eerder op families gerichte attracties sneuvelen, om zo plaats te ruimen voor modernere belevenissen.

Het verwijderen van Logger’s Leap kadert wellicht in een strategie waarbij de vrijgekomen oppervlakte kan ingevuld worden door een nieuwe toevoeging.
Deze wildwaterbaan was een van de grootste boomstammetjesattracties in het Verenigd Koninkrijk.
Bij opening 1989 was deze waterattractie van Mack Rides de hoogste van Engeland. Gedurende 27 jaren heeft deze attracties een glimlach getoverd op de gezichten van duizenden bezoekers. 

20190224 ThorpeP LoggersLeap1200800

Ondertussen roept het park op om herinneringen aan Logger’s Leap te delen via hun social media kanalen.Later dit jaar zal het park ook een online veiling organiseren waarbij memorabilia van Logger’s Leap kunnen gekocht worden.