Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure

Nieuwe topattractie voor Universal's Islands of Adventures

Op 13 juni 2019 zal de nieuwe, op de verhalen van Harry Potter geïnspireerde achtbaan in Universal Orlando Resort: Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

20190223 Universal Hagrid180Het Amerikaanse themapark Islands of Adventure, dat deel uitmaakt van Universal Orlando Resort en tevens thuisbasis is voor The Wizarding World of Harry Potter, krijgt deze zomer een absolute smaakmaker bij. Op de locatie waar vroeger de duellerende B&M achtbaan Duelling Dragons stond, zal nu de nieuwe Harry Potter achtbaan verschijnen. De officiële openingsdatum werd meteen ook bekend gemaakt: 13 juni 2019.

Nadat hier en daar al plannen gelekt waren besloot Universal Orlando Resort om meer te vertellen over de nieuwigheid. Het concept van de achtbaan is geïnspireerd op de befaamde Hagrid uit de verhalen van Harry Potter. De beroemde conciërge van Zweinstein (Hogwarts) en de verzorger voor de Magische Wezens van professor Perkamentus, Rubeus Hagrid, neemt de bezoekers mee op een betoverend avontuur op zijn tweespan-motor voertuig. De nieuwe achtbaan is nu reeds een van de meest besproken topics op diverse fora en media. 

Behalve sterk doorgedreven thematisering en de typerende storytelling voor een park in Orlando, belooft deze achtbaan ook vrij uniek in haar soort te worden, wat betreft de technologie van deze attractie. Zonder twijfel zullen de meest magische maar ook verschrikkelijke figuren hun opwachting maken. De achtbaanervaring bovenop de gebruikelijke immersive technologieën en animatronics beloven nu reeds dat deze unieke achtbaanervaring de bezoekersaantallen zullen doen pieken.

20190223 Universal Hagrid1200600

Info en foto's: Universal Orlando Resort