KCC Entertainment Design gooit hoge ogen

KCC bouwt een van de grootste Indoor Pretparken in China

Wanda Nanjing Indoor Theme Park China, een design van het Vlaamse bedrijf KCC Entertainment Design uit Wielsbeke en meteen één van de grootste Indoor Theme Parks in China opende op vrijdag 1 juni voor het grote publiek in Nanjing China.

20181017 KCC Wanda180Het Indoor Pretpark is een onderdeel van een mixed-use project met onder andere een winkelcentrum, hotel, indoor thema park, restaurants en appartementsgebouwen in Nanjing, China. Deze nieuwste ontwikkeling van de Wanda Groep opende de deuren met een spectaculaire openingsshow, bijgewoond door verschillende leden van de Chinese overheid. 

De Wanda groep, een fortune 500 bedrijf, richt zich, naast vastgoedontwikkeling, vooral op de booming entertainment sector met als speerpunten cinema’s, film productie en uiteraard theme parks. De groep kocht in 2016 Legendary Entertainment op en investeert 3.3 biljoen USD in de nieuwe ontwikkeling EuropaCity aan de rand van Parijs. Eveneens uitgenodigd op deze feestelijke opening waren de CEO, MR. Yannick Maes, en de Business Development Director Mr. Reinhart Viane van KCC Entertainment Design, KCC is één van de wereldleiders in het ontwerpen en realiseren van unieke en gethematiseerde entertainment projecten en geworteld in het West-Vlaamse Wielsbeke.
"Met een oppervlakte van 34.000m² is dit een erg groot indoor project (ter vergelijking Plopsa Indoor Hasselt is 9.000m²). De meer dan 22 attracties maken van dit park het zwaartepunt van het Mega winkelcentrum. Hiermee zorgt het werk van KCC Entertainment Design ervoor dat het winkelcentrum heel wat meer is dan een plaats om te shoppen. Het pretpark maakt van het winkelcentrum een plaats van ontmoeting, beleving en genieten met de volledige familie.", zegt de West-Vlaamse CEO Yannick Maes. "Bij het binnenkomen staat de bezoeker direct oog in oog met een wereldwijd unieke combinatie van twee thrill attracties. De ene attractie staat bovenop de andere en zijn gecombineerd in 1 structuur die refereert naar een weefgetouw (Nanjing heeft een sterke traditie in textiel). Het volledige concept en design is bedacht door een volledig Belgisch creatief team, werd nog nergens eerder gerealiseerd en vergde heel wat technische coördinatie om tot uitvoering te brengen. Het is schitterend om te zien hoe een gek idee uiteindelijk werkelijkheid wordt!"

Ook de rest van het park illustreert de creativiteit en professionalisme van het bedrijf KCC dat al meerdere internationale prijzen won voor hun entertainment projecten. Het volledige project in Nanjing is in typische Chinese stijl in een recordtempo gebouwd. In enkele maanden tijd heeft het team in Wielsbeke dit project van niets volledig uitgewerkt, klaar om te bouwen in China. De klant Wanda die tal van pretparken aan het bouwen is, is dan ook in de wolken en noemt dit 1 van hun betere realisaties.
"Een pretpark ontwerpen voor China is in het begin een grote aanpassing. De snelheid waarmee alles moet gebeuren is bij ons ongezien. Daarbij eisen ze de grootste creativiteit, oog voor detail en alles moet perfect kloppen. Wij waren gewoon om snel, efficiënt en internationaal te werken, maar onze intrede op de Chinese markt heeft ons gedwongen onze structuur en manier van werken volledig anders te gaan bekijken en aan te passen. Wat we vroeger voor onmogelijk achten, is vandaag een evidentie geworden", aldus Yannick Maes.

De openingsdag was erg succesvol met naar schatting 260.000 bezoekers over het volledige project. De meerderheid bezocht ook het Wanda Theme park en waren letterlijk en figuurlijk ondersteboven van dit door KCC ontworpen pretpark.

20181017 KCC Wanda1200800

Sinds de oprichting door Yannick Maes in 2000 is KCC Entertainment Design uitgegroeid tot een wereldvermaard creatief entertainment bedrijf. Het bedrijf telt meer dan 50 vaste medewerkers wereldwijd en een team van internationale specialisten en heeft kantoren in Moskou, Dubai en Peking.
KCC is niet aan zijn proefstuk toe en heeft reeds 185 projecten in 35 verschillende landen gerealiseerd. KCC kan zich dan ook de wereldmarktleider in zijn sector noemen.KCC is gespecialiseerd in ‘design en build’ van zo goed als alle types van entertainment: van indoor entertainment (Family Entertainment Centers, Kids Edutainment Centers, Racing Centers,…) over indoor of outdoor waterparken tot de unieke en wonderlijke wereld van Outdoor Theme Parks. Het nieuwste masterplan voor Walibi België, een themapark in Guilin (China) van 37 hectare en een uniek indoor entertainment center met een steeds veranderende atmosfeer in Kuweit, dat binnen enkele weken zijn deuren zal openen, zijn maar enkele voorbeelden.
Het Nanjing Indoor Theme Park project is één van de zeven unieke entertainment centers, ontworpen door KCC, die dit jaar zijn deuren opent.
"2018 wordt een schitterend jaar voor KCC Entertainment design met de opening van nog 2 projecten in China, 4 in Qatar (waaronder Angry Birds World en een indoor Snow Park) en 1 in Kuwait (’s werelds eerste indoor theme park waarvan de atmosfeer in 1 seconde kan veranderen van een jungle naar een onderwaterwereld)! En uiteraard gaan we ook dit jaar verder met het bedenken, ontwerpen en realiseren van unieke gethematiseerde entertainment parken overal ter wereld!".