Tweestryd geopend door Enzo Knol

Achtbaan in Wildlands officieel geopend

Tweestryd is open! De officiële opening van deze nieuwste familieattractie in WILDLANDS werd verricht door Enzo Knol, Nederlands bekendste vlogger op Youtube. Hij daagde WILDLANDS-directeur Frankwin van Beers uit voor het allereerste echte duel in Tweestryd, zoals de achtbaan heet. Zij zijn daarbij geholpen door 38 enthousiaste abonnementhouders.

20180404 Wildlands Tweestryd180Wildlands omschrijft zich als een avonturenzoo. Het park is dan ook geen klassieke dierentuin. De ontmoeting met de dieren gebeurt dan ook op allerlei avontuurlijke manieren.

Vorig jaar besloot het park om uit te breiden in het gedeelte Serenga met een nieuw avontuur: een family duel coaster. Als fabrikant werd het Nederlandse bedrijf Vekoma aangesproken, en die leverde een dubbele junior boomrangcoaster af, een familieachtbaan, waarbij men de rit zowel voorwaarts als achterwaarts beleeft, zonder ondersteboven te gaan. In twee banen naast elkaar wordt geracet. 

Tweestryd ligt dus in Serenga. Deze wereld staat in het teken van zorgen voor de natuur. De verhaallijn rondom de attractie past dan ook bij dit thema. De oude mijn is inmiddels omgebouwd tot een attractie waar toeristen vanaf nu letterlijk tegen elkaar racen voor het goede doel. Dit goede doel is ActionAid uit Amsterdam; zij zetten zich in voor projecten in Afrika rondom eerlijke mijnbouw en duurzame landbouw. Vandaar ook de slogan "Tweestryd: een mijn met een missie".

Bij de opening van Tweestryd bliezen De Youtube-ster Enzo Knol en de directeur samen de blokkade voor ingang naar Tweestryd op.
Daarna stapte Enzo Knol met zijn ‘KnolPower’ in de rode mijnwagen en Frankwin van Beers met zijn medestryders in de blauwe mijnwagen. KnolPower bleek de sterkste; de eerste officiële rit is gewonnen door het rode team!

20180404 Wildlands TweestrydVIEW1200