Achtbaan Wildlands bijna open

Tweestryd opent 29 maart

De Nederlandse Adventure Zoo Wildlands in Emmen opent dit jaar een nieuwe familieattractie, Tweestryd. In deze family duel racer van Vekoma kunnen snelheidsduivels tegen elkaar strijden tijdens een sensationele rit door de oude mijn in Serenga.

20180315 Wildlands180Op donderdag 29 maart is het zover: Wildlands opent dan haar nieuwe attractie: Tweestryd, een dubbele achtbaan, waarbij de bezoekers tegen elkaar kunnen racen. De nieuwe aanwinst is terug te vinden in het gebied Serenga. Deze wereld staat in het teken van zorgen voor de natuur.
De verhaallijn rondom de attractie past dan ook bij dit thema.
De naam Tweestryd symboliseert de enorme strijd die de lokale bevolking van Serenga ruim 40 jaar geleden voerde met de mijnbouwgigant om de mijn te sluiten. Inmiddels heeft de natuur zich hersteld op deze plek en mogen toeristen vanaf volgende week in de oude mijn tegen elkaar racen. Aan beide racers is een echt goed doel gekoppeld; de winnende wagon verzamelt ook echt geld voor dit doel. 

Wildlands wil abonnementhouders graag als één van de eersten kennis laten maken met Tweestryd.
Daarom opent het park vanaf Goede Vrijdag vier dagen lang een uur eerder. Het park is dan exclusief voor hen geopend van 9u00 tot 10u00.
Aanmelden is verplicht: www.wildlands.nl/aanmeldentweestryd.

20180315 Wildlands VIEW1200

De nieuwe attractie in WILDLANDS wordt merendeels gebouwd door regionale bouwers, zoals hoofdaannemer Koenen, Hendriks metaal, Fuhler (loon & verhuurbedrijf), Homij en Ingenieursgroep Emmen.

Enkele weetjes nog:
Er tussen de 35/ 40 regiobedrijven tijdens de gehele bouwperiode aan deze uitbreiding van WILDLANDS aan het werk zijn.
Zij bij elkaar ongeveer 6000 kopjes koffie drinken
Er voor de bouw circa 90 m3 hout wordt gebruikt? Dat is in totaal zo’n 55.000 kilo!
Er 60 ton staal wordt gebruikt en dat dit nog exclusief de attractie zelf is.
Er acht engineers voor het bouwkundig onderdeel (gebouwen, fundatie etc) betrokken zijn geweest.
   

Met dank aan Wildlands voor de info en foto's