Dubbele achtbaan voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Het dak zit er op

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen breidt uit en pakt uit met een dubbele familieachtbaan van de Nederlandse attractiebouwer Vekoma, één van de meest toonaangevende en innoverende bedrijven in de pretparkwereld.

20171221 Wildlands Achtbaan180Sinds september wordt er in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen hard gewerkt aan een gethematiseerde uitbreiding van Serenga, één van de werelden in WILDLANDS. Het avontuurlijke dierenpark is blij en trots dat al zo snel na de opening in 2016 een toevoeging gerealiseerd kan worden. Het park koos ervoor om een grote attractie neer te zetten, met een maximale hoogte van 20 meter. Hiervoor heeft men Vekoma ingeschakeld. Deze Nederlandse attractiebouwer is bekend van vele achtbanen en andere topattracties, en wordt aanzien als één van de meest toonaangevende en innoverende attractiebouwers ter wereld. Voor de fabrikant is het uiteraard leuk om niet ver van huis een project te kunnen leiden: "Als Nederlandse achtbaanleverancier met honderden internationale projecten zijn we uiteraard ontzettend trots dat nu ook WILDLANDS als succesvol Nederlands park voor Vekoma heeft gekozen. Gedurende het afgelopen jaar hebben onze teams samen een prachtig project gerealiseerd en vol spanning zien we dan ook de officiële opening tegemoet."
De achtbaan wordt een dubbele familie-boomerang achtbaan. Het is de tiende achtbaan van dit type dat Vekoma zal bouwen, al is het wel de eerste in een dubbele versie.

Ondertussen zijn de werken voorspoedig gevorderd en werd vanmiddag de kap op één van de gebouwen van de nieuwe attractie geplaatst. Daarmee is het hoogste punt van de bebouwing bereikt.
Tijdens de bouw zijn er veel bekende gezichten aan het werk; regiobouwers die ook tijdens de bouw van het compleet nieuwe WILDLANDS betrokken waren.
De opening van de attractie staat gepland in het voorjaar van 2018, zolang de weergoden meewerken.

20171221 Wildlands Achtbaan640

Enkele weetjes nog:

  • Er tussen de 35/ 40 regiobedrijven tijdens de gehele bouwperiode aan deze uitbreiding van WILDLANDS aan het werk zijn.
  • Zij bij elkaar ongeveer 6000 kopjes koffie drinken
  • Er voor de bouw circa 90 m3 hout wordt gebruikt? Dat is in totaal zo’n 55.000 kilo!
  • Er 60 ton staal wordt gebruikt en dat dit nog exclusief de attractie zelf is.
  • Er acht engineers voor het bouwkundig onderdeel (gebouwen, fundatie etc) betrokken zijn geweest.