Geen Six Flags Dubai?

Financiering project in gedrang

Voor de pretparkfans was het afgelopen week minder leuk nieuws om te vernemen dat het project van een Six Flags themapark in Dubai werd afgeblazen door problemen met de financiering van het project.

20190213 SF Dubai180Volgens Reuters is deze beslissing een teken aan de wand dat het toerisme toch niet zo loopt zoals gepland. Er zou een impact zijn van de lagere olieprijzen waardoor de economie ook eerder traag vooruit komt.

DXB Entertainments heeft alvast een mededeling rond verspreid waarbij duidelijk werd dat het extra geld dat verwacht werd om het project in Dubai te doen verrijzen er gewoonweg niet is.
Het betekent niet noodzakelijk het einde van het Six Flags Dubai project, al zouden er stemmen opgaan die verwachten dat Six Flags in de regio van het Midden-Oosten alsnog een park zouden openen, maar dan niet in UAE.

In 2016 werden de eerste plannen voor Six Flags Dubai bekend gemaakt, met enkele record-brekende achtbanen en attracties, spectaculaire shows, interactieve rides en een resort.Toen DXB Entertainments in het derde kwartaal van vorig jaar een verlies presenteerde van 22 miljoen dollar, besloot Six Flags om het ganse project te herbekijken.

20190213 SF Dubai1200700

Six Flags Dubai zou deel hebben uitgemaakt van het groteske Dubai Parks and Resorts, het mega-thema park project in het Midden-Oosten, het Orlando van de Arabische wereld. Tijdens de eerste drie kwartalen van 2018 vonden reeds 2 miljoen mensen hun weg hierheen…