Pandora, The World of Avatar is open

Nieuw gebied in Disney’s Animal Kingdom

Pandora, The World of Avatar is geopend in Disney’s Animal Kingdom. Bezoekers hebben het alvast geweten door de lange wachtrijen, maar het nieuwe gebied met twee topattracties blijken het wachten alvast waard te zijn…

20170612 DisneyAK Pandora180De concurrentie in Florida is bijzonder zwaar. Zo pakten de Universal-parken de afgelopen jaren uit met prachtige Harry Potter attracties, zette Sea World sterk in op attracties en probeert Legoland ook voet aan wal te krijgen in de regio rond Orlando.
Ook Disney World zat niet stil, met als klap op de vuurpijl nu een indrukwekkend nieuw land in Animal Kingdom, geïnspireerd op de film Avatar: Pandora. Het nieuwe gebied is een realisatie van regisseur James Cameron’s bedrijf Lightstorm Entertainment en van Walt Disney Imagineering, onder leiding van Joe Rohde.

Eens het donker wordt, wordt het ganse land verlicht door de bioluminescentie flora en de speciale lichteffecten die geprogrammeerd zijn. Het maakt dat het themagebied heel sterk overeenkomt met de wereld die James Cameron had gecreëerd voor de film Avatar. Hier ontmoeten de bezoekers de zogenaamde Na’vi, de fameuze blauwe wezens uit de film. Zij noemen dit land hun thuis. Rotsschilderingen geven een idee over hoe hun cultuur is ontstaan.

In het hart van Pandora kunnen de bezoekers aan boord gaan van Avatar Flight of Passage, een avontuur waarvoor een flying theater concept gebruikt wordt. Met behulp van een 3D bril maken de bezoekers een zweefvlucht doorheen Pandora.
In Na’vi River Journey gaan de bezoekers aan boord van bootjes, waar men per 8 personen de rivier afvaart doorheen het regenwoud van Pandora.
Bij opening op 27 mei telden de wachtrijen een wachttijd tot 6 uur lang.

20170612 DisneyAK Pandora640

Behalve de attracties, introduceert Disney ook een nieuw horeca-punt: Satu'li Canteen Restaurant. Er is ook een speciale bar: Pongu Pongu. In Windtraders kan men dan weer allerlei gadgets kopen, zoals Na’vi culturele spulletjes, speelgoed, wetenschappelijke kits, enz…