Waterproof in Rotterdam

Attractiepark Rotterdam wil verrassen

In 2018 begroet Rotterdam een nieuwe toeristische trekpleister: Attractiepark Rotterdam. Op de locatie van de voormalige vuilverbrandingsoven verrijst een nieuw attractiepark voor de hele familie.

20170529 Rotterdam180Het nieuwe familiepark bevat onder meer speeltuin, interactieve spellen, attracties, een achtbaan en de langste glijbaan ter wereld. Maar een van de trekpleisters wordt ongetwijfeld Waterproof. Dit is de werktitel voor een unieke waterattractie, dat momenteel wordt uitgewerkt. Hiervoor zitten eigenaar Hennie van der Most en ingenieursbureau KCI uit Schiedam rond de tafel. KCI is momenteel bezig met de bouw van het grootste reuzenrad ter wereld: Dubai Eye. Maar men is dus ook bezig aan het ontwerp van deze waterattractie uniek voor Nederland is. 

Directeur Jan Willem van Bloois van KCI heeft alvast hoge verwachtingen van Waterproof. Begin volgend jaar zouden de onderdelen hun weg vinden naar het Attractiepark zodat de opbouw ervan meteen van start kan gaan.

Het pretpark zelf zal dus gebouwd worden op het voormalige AVR-terrein aan de Doklaan. De metamorfose tot pretpark gaat weliswaar hand in hand met het behoud van de historische, industriële uitstraling. Zo wordt een faciliteit waar sinds 1912 afval werd verwerkt zélf een levend symbool van recycling en duurzame ondernemingszin.
En dat past helemaal bij de herbestemming van het Rotterdamse havengebied!

20170529 Rotterdam640