15 jaar Legoland Deutschland

Lego Ninjago World geopend

Eerder deze week, op 17 mei, vierde Legoland Deutschland haar 15e verjaardag. Het Duitse Legoland pretpark opende in 2002 haar deuren met zeven themagebieden en meer dan 40 attracties.

20170516 Legoland180Legoland pretparken staan bekend om de zeer gedetailleerde LEGO modellen die het park sieren. Zelfs na 15 jaar blijft dit een vereiste voor elke nieuwigheid die het park te bieden heeft. Zo opende in 2017 een geheel nieuw themagebied, Lego Ninjago World, dat voldoet aan deze vereisten. Op 20 en 21 mei zal tijdens een groot verjaardagsfeest het 15-jarig bestaan gevierd worden.

Wat in 2002 begon als eerder een regionaal pretpark met internationale uitstraling is ondertussen uitgegroeid tot een resort waarvoor mensen uit verschillende uithoeken van Europa komen ontdekken waarvoor Legoland Deutschland Resort staat.
Het is sinds 2008 een populaire korte vakantiebestemming geworden toen naast het park een eerste Lego-accommodatie werd geopend voor de bezoeker van het park. Tegenwoordig is het resort uitgegroeid tot een groots vakantiedorp dat enorm hoge ogen gooit.
In 2018 komt er nog een nieuw piratenhotel bij. Het zal het resort nog completer maken.
Want naast de overnachtingsmogelijkheden en het pretpark is er ook nog Legoland Atlantis, een Sea Life Aquariumcomplex.

In de toekomst zouden er nog meer uitbreidingsplannen zijn om verder te kunnen doorgroeien.

20170516 Legoland640

Op zaterdag 20 mei zal het park tot 21u00 geopend zijn om 15 jaar Legoland Deutschland te vieren.
Het hoogtepunt van het feest is een concert van DONIKKL met als finale een groots vuurwerk.