Slagharen trots op nieuwe achtbaan

Gold Rush is sinds kort opnieuw geopend nadat enkele problemen werden vastgesteld: tijdens het monitoren van deze triple launch achtbaan is gebleken dat de funderingen extra versteviging nodig hadden. 

20170506 Slagh GoldRush180Tijdens de Paasvakantie werd in het Nederlandse Attractiepark Slagharen de nieuwe achtbaan Gold Rush geopend. Deze attractie vervant de iconische Looping Star en moet de nieuwe publiekstrekker worden van het park. Het is bovendien de eerste triple launch achtbaan van de Benelux. 

De opening van de achtbaan werd gedaan door de burgermeester van Hardenberg Peter Snijders en Slagharen directeur Wouter Dekkers door een TNT box in te drukken. Dit bracht een reeks van ontploffingen op gang, waardoor het eerste ritje van de Gold Rush zonder mensen in werking werd gezet. Nadat het vuurwerk was uitgedoofd, konden de genodigden hun eerste ritje maken in de Gold Rush.
Wouter Dekkers is erg trots op deze nieuwe aanwinst voor Slagharen: “Met de introductie van deze eerste triple launch achtbaan en de snelste in Nederland met 2 inversies, denken wij met een volwaardige opvolger te zijn gekomen voor de oudste over de kop achtbaan van Nederland: de Looping Star.”

Helaas moest de attractie snel weer dicht. Ondertussen is Gold Rush aangepast en weer open voor het publiek. Er werd door het park veel aandacht besteed aan het Western thema door bijvoorbeeld in de wachtrijen en het station invulling te geven aan het thema Californische Goudkoorts uit 1848. Het jaar waarin James W. Marshall in de Amerikaanse staat Californië op 24 januari goud heeft gevonden en de ‘Gold Rush’ op gang werd gebracht.

20170506 Slagh GoldRush640

Slagharen heeft afgelopen winter naast de 5 miljoen euro voor de achtbaan Gold Rush ook 9 miljoen euro uitgetrokken voor verdere verbetering in de gastbeleving, zoals de investering in 84 nieuwe Raccoon Lodges. Deze lodges worden op 2 juni opgeleverd.