Nieuwe attractie klaar voor publiek

Op vrijdag 5 mei opent in Bellewaerde de nieuwe attractie Dawson Duel, de eerste Duelling Alpine Coaster. In deze attractie kunnen bezoekers in duel gaan om als eerste de begane grond te bereiken.

20170504 Bellewaerde180Morgen is het zover, dan opent Bellewaerde haar nieuwste attractie: Dawson Duel. Het Ieperse park investeerde 4 miljoen in deze attractie. Afgelopen weken werd de attractie verder afgewerkt en uitvoerig getest. De technische inspectie door een externe keuringsorganisatie is succesvol achter de rug; de attractie is goedgekeurd voor opening. 

"Na een lange voorbereidingstijd en een intensieve constructiefase, kunnen we eindelijk deze dubbele Europese primeur openen voor het publiek. Een typische familieattractie waar jong en oud samen plezier en avontuur kunnen beleven in een groene omgeving," aldus Stefaan Lemey, algemeen directeur Bellewaerde.

Alpine coasters zijn vooral terug te vinden in parken die gelegen zijn in een heuvelachtig of bergachtig decor. Om het hoogteverschil te creëren, werd in Bellewaerde gekozen om deze attractie op te bouwen, zoals een achtbaan, met ondersteuningen. De constructie hiervoor werd gebouwd tussen de bomen en om het station te bereiken, moeten de bezoekers naar de toren wandelen, tot op 25 meter hoogte. Een unieke wandelbrug tussen de boomtoppen brengt de bezoeker van de begane grond tot aan het station. Het is dus al een heel avontuur vooraleer het echte avontuur begint.
De attractie bestaat uit twee verschillende trajecten die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. De bezoekers nemen plaats in de speciale karretjes en kunnen met elkaar in duel gaan om zo als eerste de finishlijn te bereiken...

20170504 Bellewaerde640

De nieuwe attractie Dawson Duel is een Europese primeur voor het park. 
Voor de bouw van deze attractie werd een investeringsportefeuille van meer dan 4 miljoen euro aangewend.

Praktisch
Dawson Duel is geopend vanaf vrijdag 5 mei 2017.