Looping Group neemt Duitse Fort Fun over

De Franse groep Compagnie des Alpes heeft enkele weken geleden bekend gemaakt dat het besloten heeft om het Duitse pretpark Fort Fun te verkopen aan Looping Group.

20170504 FortFun180Fort Fun bevindt zich in het Duitse Sauerland. Het park werd in 2002 opgenomen in de Franse pretparkengroep, met parken als Parc Astérix, Walibi Belgium, Bellewaerde,…
Compagnie des Alpes was eerder al enkele parken aan het afstoten uit de groep, vooral de kleinschaligere parken. Fort Fun mocht vorig seizoen 265.000 bezoekers begroeten met een omzet van 5,6 miljoen Euro. Het park werd voor 7 miljoen Euro verkocht aan Looping Group, dat nu reeds 12 parken in haar portfolio heeft, waarvan Bagatelle, Isla Magica en Avonturenpark Hellendoorn wellicht de bekendste namen zijn. Looping Group wordt ondersteund door Ergon Capital Partners III S.A., een middelgrote beleggingsmaatschappij.
De parken van Looping Group richten zich vooral op de regionale markt, terwijl Compagnie des Alpes graag haar parken een (inter)nationale uitstraling wil geven.

Fort Fun is een avontuurlijk familiepark dat gelegen is in het glooiende landschap van Sauerland. Het park biedt plezier voor groot en klein en wordt als een charmant park omschreven omwille van haar unieke karakter. Het park heeft verschillende attracties zonder daarbij een echt iconische attractie in haar aanbod te hebben. De Halloweenperiode is een belangrijke periode voor het park.
Ongeveer 200 medewerkers werken in het park en zorgen voor een zorgeloze dag voor de bezoekers.

20170504 FortFun640