VR-attractie voor Nederlands Walibi-park

Walibi Holland is het eerste Nederlandse pretpark dat VR, virtual reality, in het park zal brengen. In tegenstelling tot vele andere parken betreft het niet een update van een bestaande attractie, maar betreft het een nieuwe attractie, geïnspireerd door de Halloween-attractie The Clinic.

20170227 WalibiHollandVR180Walibi Holland opent 14 april een nieuwe Virtual Reality attractie: NeuroGen. Deze attractie bevindt zich in een nieuwe vleugel van The Clinic, de spraakmakende Halloween attractie van Walibi waar de bezoekers afgelopen Halloweenperiode voor het eerst mee konden kennis maken. Net als in The Clinic ondergaat de gast een behandeling en ook in deze nieuwe attractie gebeurt dat helemaal alleen. Via social media werd zojuist bekend gemaakt dat de techniek van de nieuwe ‘behandeling’ uit Amerika komt.

Waar je als patiënt voor behandeld gaat worden laat Walibi Holland nog even over aan speculaties. Gebruikers van de techniek in Amerika zijn er in ieder geval heel erg op vooruitgegaan. De techniek van VR is geen nieuw gegeven, vooral in Amerikaanse pretparken durven ze deze technologie in te zetten, zelfs bij spectaculaire achtbanen. Dichter bij huis was Bobbejaanland het eerste park dat de bezoekers liet kennis maken. In Europa was het Duitse Europa-Park dan weer de trendsetter.

De Directrice van Walibi Holland, Mascha van Till, is alvast opgetogen: "De VR techniek wordt zeker nog verder ontwikkeld, maar wij willen daar nu vast op inspringen om vervolgens met de ontwikkeling mee te gaan. Die kans krijgen we met deze attractie. De techniek zelf wordt in Walibi op dusdanige wijze ingezet dat er iets heel unieks is ontstaan, wat je nog nergens anders vindt."

20170227 WalibiHollandVR640

Tijdens de wintermaanden is Walibi Holland dicht voor onderhoud. Deze tijd wordt benut om de VR attractie te bouwen en in te richten. Via social media worden de fans op de hoogte gehouden. De bouw en berichtgeving werken toe naar 14 april, dan gaat het park open en opent ook meteen de nieuwste ervaring van Walibi Holland.
Walibi Holland Walibi Holland is van 14 april tot en met 29 oktober geopend.