Zamperla levert aan OWA Theme Park

Nieuw park in Alabama opent later dit jaar

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla zal alle attracties voor het nieuwe Owa themapark aan de Golfkust van Alabama afleveren. 

20170202 AlabamaOWA180Het project rond het Owa themapark maakt deel uit van een ontwikkelingsproject van Poarch Band of Creek Indians met een portefeuille van 500 miljoen dollar. Behalve een themapark zal er ook een shopping center, hotels en een sportcomplex voor de jeugd worden gebouwd.

Het Owa themapark zal gebouwd worden rond een meer. Voor het thema van het park werd de architectuur van een Zuiderse stad in de VS als inspiratiebron genomen.

Zamperla zal in eerste instantie drie achtbanen opleveren, alsook verschillende thrill rides en familie-attracties. Een kloon van de Thunderbolt achtbaan in Coney Island, New York, zal al zeker deel uitmaken van het attractieaanbod.

In de zuiderse regio zijn niet heel veel parken terug te vinden, zeker geen grote nadat de storm Katrina in 2005 het toenmalige Six Flags New Orleans verwoestte. Op die manier hopen de investeerders om bezoekers van naburige staten Louisiana, Arkansas en Mississippi te kunnen lokken.
Het is alvast een goedkoper alternatief tov de grote parken in Florida.

20170202 AlabamaOWA640

Het park zou in mei 2017 de poorten moeten openen…