Uitbreiding van Warner Bros. Studio Tour London

Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter of kortweg het Harry Potter museum in Londen bestaat 5 jaar en dat viert het complex door een permanente uitbreiding te openen: the Forbidden Forest.

20170202 WBST HarryP180Het nieuwe gedeelte zal in het dagticket inbegrepen zijn. De opening is voorzien op 31 maart, dan kunnen dappere bezoekers de waarschuwingen van Professor Perkamentus in de wind slaan en het Verboden Bos (Forbidden Forest) betreden. De ingang is vlakbij de hut van Hagrid, waar zijn originele kostuums terug te vinden zijn.

19 enorme bomen met een diameter van 3,6 meter vormen het decor van dit nieuwe gebied. Hier hebben de bezoekers zelfs de controle over het weer, dat wordt gestuurd door indrukwekkende filmtechnieken.
In de Forbidden Forest kunnen de gasten de vele magische figuren terugvinden zoals Hippogriffs en Acromantula. Ook Scheurbek vertoeft hier, op ware grootte… Die maakte zijn opwachting in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Voor mensen die bang zijn van spinnen, best goed uitkijken want ook Aragog, de gigantische spin, zit verscholen in het diepste van het donkere woud.

Verschillende filmmedewerkers hebben aan de uitbreiding gewerkt: mensen als Stuart Craig (Production Designer), Paul Hayes (Construction Manager), Nick Dudman (Creature and Makeup Effects Designer) en John Richardson (Special Effects Supervisor) hebben hun talenten los gelaten op de Forbidden Forest.

20170202 WBST HarryP640

Foto’s: Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter