Nieuwe attractie in Chessington World of Adventures

Gruffalo River Ride Adventure vervangt Bubbleworks

In het Londense pretpark Chessington World of Adventures Resort gaat men een partnership aan met Magic Light Pictures om zo ‘s werelds eerste attractie(s) te bouwen die gelinkt zijn aan Gruffalo.

20170130 CWoA180In 2017 opent immers The Gruffalo River Ride Adventure. Deze waterattractie is gebaseerd op het bekende kinderboek van Julia Donaldson, met illustraties van Axel Scheffler.

Behalve deze nieuwe attractie zullen er vier kamers in het Chessington Safari Hotel een Gruffalo make-over krijgen. Er komt ook een nagelnieuwe winkel in teken van Gruffalo, alsook een zogenaamde Gruffalo Bites food outlet. Het kindvriendelijke park voorziet uiteraard ook meet and greets met Gruffalo.

Tim Harrison-Jones, de Divisional Director van Chessington World of Adventures Resort licht alvast toe: “Het verhaal van The Gruffalo zit in het hart van vele kinderen, maar ook in het geheugen van de volwassenen. Mensen van alle leeftijden zijn vertrouwd met dit personage en we zijn er dan ook zeker van dat velen nu al uitkijken om zich te wagen aan deze Gruffalo River Ride Adventure.”

De nieuwe attractie vervangt de darkride Bubbleworks die meer dan 26 jaar de mensen had vermaakt. The Gruffalo River Ride Adventure zal hetzelfde transportsysteem herbruiken.

De attractie is rustige magische boottocht die doorheen het donkere woud gaat. 
De bezoekers nemen plaats in houten vaten die doorheen verschillende scenes dobbert waarbij de bezoekers de verschillende Gruffalo karakters zal ontdekken.
In 2014 maakte de karakters al eens een keertje hun opwachting, op het podium tijdens een kindershow.

20170130 CWoA640