Virtual Reality in Gardaland

Magic Mountain krijgt VR-upgrade

Het seizoen 2016 in het Italiaanse toppark Gardaland is nog niet eens afgelopen of daar is reeds een eerste aankondiging over een nieuwe toevoeging voor 2017…

20161125 GardalandVR180Een van de oudste en zonder twijfel meest iconische achtbaan van Gardaland krijgt een zogenaamde VR upgrade. Met twee loopings, twee schroeven en een finale opwaartse helix, leent het traject van Magic Mountain zich ideaal voor een spannend avontuur in de wereld van Virtual Reality.

Het concept is ondertussen al enkele jaren ingeburgerd in de wereld van pretparken. Door een VR-ervaring toe te voegen aan een attractie, een achtbaan in dit geval, verhoogt men de beleving van een attractie. Het is alvast een concept dat enorm populair wordt bij parken om aan te kopen. Op die manier kan men een bestaande attractie op een gemakkelijke manier upgraden. Het plaatst de bezoeker in het middelpunt van de actiebeleving.
Er zijn vele voor- en tegenstanders van dit concept, feit is dat de ritbeleving toch geheel anders is door de ervaring van de VR. In feite worden bezoekers meegenomen in een parallelle ervaring om zo een onvergetelijke ervaring mee te maken.

Gardaland hoopt door de iconische achtbaan Magic Mountain een VR-toets te geven dat bezoekers de attractie als nieuw ervaren, dankzij de vernieuwende beleving door deze nieuwe technologie. Het volgt hiermee alvast de nieuwste trend in de pretparkenwereld. Op die manier hoopt het Italiaanse themapark ook haar status als 1 van de leidende krachten in het Europese pretparkenlandschap te handhaven.

De nieuwe VR-ervaring zou al van bij het seizoensbegin te ontdekken zijn voor de bezoeker van het aan het Gardameer gelegen resort. Behalve de vele attracties in het park, kunnen de bezoekers ook blijven overnachten. Het Italiaanse park maakt deel uit van de Merlin Entertainments groep, de grootste parkengroep in Europa, en tweede wereldwijd.

20161125 GardalandVR640