Nieuwe attractie voor Stockholm

Nederlanders werken aan Vikingaliv

In de Zweedse hoofdstad Stockholm opent binnenkort Vikingaliv, een nieuwe toeristische attractie die de mensen terug in de tijd brengt van de Vikingen. Twee Nederlandse bedrijven hebben hier alvast de hand in.

20161018 VikingPP180De nieuwe attractie Vikingaliv wordt gebouwd in Djurgården, een stadsdistrict in Stockholm, gelegen op het op één na grootste eiland van de Zweedse hoofdstad. Dat deel bevat al enkele toeristische trekpleisters met het pretpark Gruna Lund als bekendste…

Twee Nederlandse bedrijven zijn alvast belangrijke toeleveranciers voor dit project: ETF Rides en P&P Projects. Laatstgenoemde was niet alleen verantwoordelijk voor de engineering en uitwerking van het project, maar ook voor de volledige productie en opbouw. Er wordt doorheen de attractie gereden met de zogenaamde trackless ETF Multi Mover.

De attractie zelf staat volledig in het teken van de Vikingen. Hiervoor gaat men vele eeuwen terug in de tijd om de bezoekers een voorsmaakje te geven van deze mythologische wereld. Het verhaal wordt gebracht door een oude vrouw Ragnfrid die een inkijk geeft in de meest intense momenten van haar leven en dat van haar man Harald. De bezoekers ondergaan een gedurfde tocht waarbij ze geconfronteerd worden met enkele dramatische beelden uit de geschiedenis van de Vikingen.

Voor P&P was het alvast een heel uitdagend project om dit episch verhaal zo gedetailleerd mogelijk uit te werken, met scènes op grote schaal, uitgewerkt tot in het detail.
Philipp van Stratum, Creative Director van P&P Projects licht verder toe: “Vikingaliv is een uniek project dat als grootste uitdaging heeft om historisch correct te zijn en unieke diorama’s te creëren…”

20161018 VikingPP640 2

De verwachting is dat deze nieuwe attractie begin 2017 haar deuren voor het publiek zal openen…

20161018 VikingPP640