Nieuwe achtbaan voor Blackpool Pleasure Beach

2 launches voor Construction 2018

De allereerste multilaunch coaster in het Verenigd Koninkrijk zal zijn opwachting maken in Blackpool Pleasure Beach in 2018. Het wordt een achtbaan van Mack Rides.

20161012 BPBnew180Het Britse pretpark Blackpool Pleasure Beach, dat reeds 10 achtbanen in haar aanbod heeft, zal in 2018 een nieuwe achtbaan openen, een creatie van Mack Rides, met een dubbele lancering en twee inversie-elementen. De nieuwe achtbaan, met de projectnaam Construction 2018, betekent een investering van 18 miljoen Euro voor Blackpool Pleasure Beach.

De nieuwe achtbaan zal 5 verschillende andere attracties doorkruisen (Big One, Steeplechase, Big Dipper, Pleasure Beach Express en Grand Prix). Bij de start van de rit zullen de bezoekers gelanceerd worden, halverwege volgt een tweede versnelling. De G-krachten die men voelt, zou vergelijkbaar zijn met wat een Formule 1 piloot ervaart. De lancering zou 4x zo snel zijn dan een Lamborghini Gallardo. Er zijn niet alleen twee inversies (een zogenaamde inline twist en een Immelmann), maar de baan zal ook doorheen twee tunnels razen. Verder zijn er vooral vele richtingswissels tijdens de rit. Een ritje wordt afgelegd in 161 seconden. Dan zal 1 van de drie beschikbare treinen 1143 meter hebben afgelegd. Dankzij de lancering bereikt de trein een maximale snelheid van 80 km/u. Het hoogste punt bedraagt 27 meter, de grootste drop bedraagt 25 meter.

Om de achtbaan zo accuraat mogelijk te bouwen, wordt gebruik gemaakt van laserstraal technologie in de Mack faciliteiten in Waldkirch, om de metalen sporen te construeren. Hier in het Zwarte Woud maakt de Duitse fabrikant gebruikt van de laatste state-of-the-arts technologie om een soepele ritervaring te garanderen. Ondertussen werden al maar liefst 44,000 werkuren in de voorbereiding en ontwikkeling gestoken van Construction 2018.

20161012 BPBnew640

Nick Thompson, de Deputy Managing Director van Blackpool Pleasure Beach, licht alvast toe: “Ondertussen werken we al 5 jaar aan dit project. We zijn dan ook heel verheugd dat we eindelijk onze plannen kunnen delen. Construction 2018 wordt een snelle achtbaan, die gegarandeerd de nodige adrenaline zal losweken. Maar de ritervaring wordt tegelijk ook zacht en comfortabel. Het betekent een enorme investering voor ons park, maar we verwachten dan ook een enorme opkomst aan fans van over de ganse wereld om deze nieuwe ervaring te komen uittesten.”