2 nieuwe attracties in Liseberg

Gyro Swing en Dive Coaster

Liseberg heeft haar toekomstplannen kenbaar gemaakt: in 2017 komt er nieuwe Gyro Swing slingerattractie, Loke, en in 2018 zal Europa’s grootste Dive Coaster, Valkyria, het attractieaanbod komen vervoegen.

20161008 Liseberg180De komende twee jaren investeert het park bijna 26 miljoen Euro aan 2 nieuwe attracties. De lanceerachtbaan Kanonen ruimt plaats en het ganse gebied voor Balder zal gebruikt worden om 2 spectaculair ogende attracties te plaatsen. Het betreft hier een oppervlakte van bijna 8000m2 Beide attracties zijn geïnspireerd op de Noorse mythologie.

In 2017 maakt Loke zijn opwachting, een Gyro Swing attractie. De naam Loke verwijst naar de Noorse mythologie, waar hij de meest verraderlijke en slinkse god was van Asgard. Hij was enorm koelbloedig en plande ook een moordpoging op 1 van de meest geliefde goden: Balder. Tevens de naam van een attractie in Liseberg. Vanaf het voorjaar 2017 zal de strijd tussen deze 2 titanen dan ook worden uitgevochten in Liseberg.
Een Gyro Swing is een schommelattractie gefabriceerd door Intamin, waarbij de bezoekers op een enorme schijf plaats nemen die rond de as van de pendel draait terwijl die heen en weer schommelt. Met een hoek tot 120 graden en een maximale zwenkhoogte van 42 meter hoogte is dit meteen een indrukwekkende attractie om naar te kijken. Dat is bijna 2 maal zo hoog als zijn voorganger SpinRock.

De meeste achtbaanfanaten kijken echter nu reeds uit naar 2018, wanneer de Dive Coaster van Bolliger and Mabillard zal openen: Valkyria – the point of no return. De bezoekers zitten met zes op een rij, een treintje bevat 3 rijen. Zij worden tot een hoogte van 47 meter getakeld. Net wanneer de trein over de rand komt om naar beneden te duiken zal de trein in de remmen gaan en met enkele seconden vertraging dan de diepte in te duiken, recht naar beneden. Hierbij duikt de trein 3 meter onder de grond doorheen een donkere tunnel.
Ook deze attractie heeft een link met de Noorse legends. Valkyria is een mythisch gevleugeld wezen die de gesneuvelde vechters meenam van midden-aarde tot in het hiernamaals…

 20161008 Liseberg640

Volgens Daniel Lindberg, de Attractie Manager van Liseberg, zal deze attractie haar naam alle eer aandoen: “Van zodra de beugels gesloten zijn, wordt je alsmaar hoger en hoger meegenomen. Terwijl je in de beugels hangt, met de voeten vrij, en de diepte kunt instaren, wordt je plots de diepte ingestort. 50 meter diep in het onbekende. Deze achtbaan belooft enorm opwindend te zijn…”

Lotta Carlsbogård, de creatieve manager van Liseberg, is alvast enorm blij dat de Scandinavische geschiedenis met legendes een enorme inspiratiebron is voor de nieuwe attracties.
Het ganse gebied zal in eenzelfde thematiek worden onderworpen: men wil graag het gevoel van midden-aarde weergeven bij het aankleden van dit gebied. De winkels en restaurants in het gebied zullen uiteraard mee aangepast worden om perfect in deze sfeer te zitten…