Ghostrider helemaal vernieuwd

Heropening achtbaan Knott’s Berry Farm

Verschillende maanden werd er gewerkt aan de iconische achtbaan GhostRider in het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm, en onlangs heropende de houten achtbaan in kader van de 75e verjaardag van Ghost Town, het themagebied waar Ghostrider zich bevindt.

20160610 KnottsBerryFarm180Het bekende Californische pretpark nabij Los Angelos, Knott’s Berry Farm, heropende de houten topachtbaan Ghostrider na maanden onderhoudswerken en retracking.

De vernieuwde achtbaan heeft een lichtjes andere layout en vooral een snellere ritbeleving, mede ook dankzij nieuwe treintjes die op de achtbaan werden gezet door Great Coasters International. Zij gaven de baan een heel nieuw profiel, door hellingen en drops aan te passen, en ook meer banking toe te voegen in de bochten om zo het snelheidsgevoel te vergroten.

Ghostrider is een CCI-achtbaan (Custom Coasters International, helaas failliet gegaan), die in 1998. Zoals vele achtbanen hebben weersomstandigheden en de tijd een negatieve invloed op het rijcomfort. Daarom dat de directie ook besloten had om de achtbaan ingrijpend aan te pakken. Waar tegenwoordig sommige parken overwegen om de achtbaan te slopen of een geheel nieuw karakter te geven, werd hier toch voor de optie gekozen om de typisch houten achtbaan te behouden, als uithangbord van Ghost Town. 1160 meter van de 1310 meter lengte werd vervangen door het park. Nieuwe bouten, nieuwe ondersteuning, nieuwe sporen... het park investeerde alvast fors in 1 van haar topattracties. 
Ondanks veel gelijkaardigheden, kunnen we hier toch spreken van een nieuwe ritervaring.

20160610 KnottsBerryFarm640

Op Parkworld.be hebben nog een review van de oorspronkelijke baan. Lees het na...