Fireball geopend in Six Flags New England

Nieuwe looping attractie

In het midden van mei opende “Fireball” in Six Flags New England. Het park beschouwt deze attractie als een rollercoaster, en daarmee komt de teller op 12 achtbanen in het park.

20160606 Fireball180Deze nieuwe looping attractie bevindt zich in het Rockville gedeelte van dit familievriendelijke Six Flags park. Het is overigens de eerste nieuwe attractie in dit themagebied sinds 1997.

Het Amerikaanse bedrijf Larson International mocht al enkele van deze Giant Loop attracties leveren aan de Six Flags parken. De attractie bestaat uit een stalen looping, waar op een spoor een trein heen en weer schommelt totdat er voldoende momentum is om ondersteboven te rijden. De passagiers zitten met het gezicht aan elkaar gericht. In totaal zijn er 24 zitjes ter beschikking.
Halverwege de rit zal de trein in de andere richting rijden, waardoor iedere passagier een keertje vooruit en achteruit ondersteboven is geweest. De looping is 22 meter hoog, en een ritje duurt al snel 2 minuten.

In Europa is er nog geen gelijkaardige attractie te vinden, al zou het voor sommige parken een interessante toevoeging kunnen betekenen, omwille van de kleine footprint en het karakter van deze attractie.

Behalve deze nieuwe attractie heeft Six Flags New England er ook nog een extra eetstandje aan toegevoegd: “The Filling Station”.

20160606 Fireball640

Six Flags New England ligt op anderhalf uurtje rijden van Boston, en heeft verschillende topattracties die het park een uniek karakter geven. Bovendien heeft het park het grootste waterpretpark van New England.