Cobra's Curse in Busch Gardens

Nieuwe achtbaan in Busch Gardens Tampa

In Busch Gardens Tampa is het uitkijken naar de nieuwe achtbaan Cobra's Curse, een spectaculaire spinning coaster van Mack Rides, met een al even spectaculaire wachtrij…

20160224 BuschGardens180Cobra’s Curse wordt een zogenaamde spinning coaster. Dit is een achtbaan waarbij de gondels vrij rond hun as kunnen draaien, waardoor elk ritje anders kan aanvoelen omwille van de gewichtsverdeling in een gondel die voor elk ritje anders kan zijn. Fabrikant Mack Rides heeft de achtbaan uitgetekend en de baan ziet er best uitdagend uit.
Zo wordt de trein van de spinning coaster gevormd met slechts 2 gondels. Een lift brengt de trein tot op 21,3m hoogte. De bezoekers passeren rakelings een indrukwekkend slangenstandbeeld via een naar buiten overhellende bocht. In totaal legt de trein 640,1m af en haalt de achtbaan een snelheid van 64,4 km/h. De capaciteit is berekend op 1000 bezoekers per uur. De rit zelf zou 3,5 minuut lang duren.

De nieuwe familieachtbaan bevindt zich in het Egyptische gedeelte van het park. Als bezoekers arriveert men op een moderne archeologische site waar graafwerken bezig zijn. Men stuit op de tempel van de legendarische slangenkoning Venymyss. De wachtrij is voorzien van airconditioning en zal meerdere slangen huisvesten in verschillende verblijven, zoals mamba’s, python’s en verschillende addersoorten.

Mike Denniger, senior director voor attracties en engineering in de overkoepelende groep van SeaWorld vertelt alvast dat er niets anders in de wereld bestaat als deze spinning coaster. “Deze nieuwe attractie is een heuse investering geweest voor Busch Gardens. Meerdere jaren aan planning zijn aan dit project voorafgegaan.”
Jim Dean, de directeur van Busch Gardens Tampa is ervan overtuigd dat de nieuwe attractie de status van Florida’s beste thrill park zal verstevigen. “Cobra’s Curse is geen alledaagse spinning coaster. In ware Busch Gardens stijl hebben we hier een extra twist aan gegeven. We willen immers onze bezoekers een onvergetelijke ervaring aanbieden. Met de nieuwe achtbaan vervolledigen we ons aanbod. Het is een attractie die mensen over de ganse wereld zal plezieren en die uniek is in haar soort.”

20160224 BuschGardens640