Nieuw seizoen Mini-Europa op 12 maart

Nog meer animatie, nog meer fun

Het bekende miniatuurpark nabij het atomium in Brussel opent komende zaterdag, 12 maart, opnieuw de deuren voor mogelijk haar laatste volledige seizoen. Dit jaar worden de Grieken en de Vikingen in de kijker gezet.

20160310 MiniEurope180De weersvoorspellingen voor komende zaterdag zijn alvast positief: er wordt mooi weer voorspeld. Goed nieuws voor de bezoekers van Mini-Europa: na de jaarlijkse winterstop is het miniatuurpark die dag opnieuw open voor het publiek!
De voorbije winter was niet streng, maar toch haalde de ploeg van Mini-Europa alle grote middelen, energie en talent boven om het Brusselse miniatuurpark klaar te krijgen voor de heropening op zaterdag 12 maart.
"Mini-Europa is en blijft één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel", aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. "Jaar na jaar doen wij er alles aan om onze vele bezoekers telkens een vernieuwende en nieuwe ervaring te bieden met een mix van plezier, cultuur en – natuurlijk – de Europese gedachte. Zo was het al vanaf dag 1 en meer dan ooit is dit vandaag het geval. Dit jaar brengen we een eerbetoon aan het Griekse erfgoed en dat van de Vikingen."

De Griekse beschaving heeft zijn stempel gedrukt op het Europese gedachtengoed. Vanaf april/mei, worden de bezoekers hieraan in Mini-Europa herinnerd met het personnage Odysseus en het gezang van de sirenen. De sirenen lokten de zeelieden met hun onweerstaanbare gezang naar hun eiland, waardoor zij schipbreuk leden. We zien Odysseus aan de mast van zijn schip vastgebonden terwijl de bemanning de oren bedekt om aan het gezang te weerstaan.
"Het gezang dat uit de luidsprekers schalt, is dit van het oudste Griekse lied waarvan men de melodie kon achterhalen", aldus Thierry Meeùs.

Het ligt in de traditie van Mini-Europa om ons te herinneren aan het Europese erfgoed. Dit jaar brengt het park ook een eerbetoon aan de Vikingen, het handelsdrijvende en oorlogszuchtige volk dat het noorden van Europa binnenviel en plunderde. Maar ondertussen hebben ze wel een nieuw sociaal model gecreëerd aan de kusten, en hadden ze een grote invloed op Engeland. Door in het park in een microfoon te schreeuwen, maakt een Viking een andere bang, waardoor er verwarring ontstaat in het vikingdorp…

20160310 MiniEurope640

Vanaf juni maakt het kasteel van Chenonceau opnieuw zijn opwachting in Mini-Europa. Michel Ovart, de maquettebouwer van een kwarteeuw geleden, maakte van de renovatie gebruik om zijn kennis als ‘miniatuursteenmaker’ te delen met jongeren uit de regio van Bergen. Michel Ovart creëerde 3 stenen maquettes voor Mini-Europa: het kasteel van Chenonceau in de gobertangesteen, de toren van Pisa in marmer en de citadel van Dinant in ‘klein graniet’.

Naast de traditionele verfraaiingen van alle miniaturen, werden deze winterstop ook de tuinen aangepakt. Zo kunnen de bezoekers van een uiterst aangenaam kader genieten tijdens hun tocht voorbij de maquettes, animaties,…

Zoals elk jaar viert het miniatuurpark feest tijdens de zomervakantie. ‘Mini-Europe By Night’ komt terug op 6, 13 en 20 augustus: drie avonden, vanaf 22u30, waarvoor bezoekers niks extra hoeven te betalen, zal een spectaculair vuurwerk alle maquettes verlichten tijdens een geweldige show.

Meer info op: www.minieurope.eu