Concepten Star Wars bekend

Disney-parken in de VS ontvangen nieuw Star Wars Land

Vele concrete details over het nieuwe nog op te bouwen Star Wars Land zijn er nog niet, maar de concept arts die warden vrijgegeven doen niet alleen de Star Wars fans watertanden.

20160224 Disney StarWars180Tijdens de viering van ‘The Wonderful World of Disney: Disneyland 60’ werd niet alleen de trailer van de nieuwe Disney-film over Pete and the Dragon gelanceerd, maar konden de vele TV-kijkers en genodigden allerlei concept tekeningen bewonderen van het nieuwe gebied dat zal worden gebouwd in Disney's Hollywood Studios (Orlando) en Disneyland (Californië). De presentatie hiervan werd bovendien gegegeven door toch wel de meest bekende Star Wars acteur, Harrison Ford.
Tijdens een presentatie van 2 en een halve minuut gaf Ford aan dat hij enorm blij was om deel uit te maken van de Star Wars saga.
“Het was voor mij een enorme eer om te acteren in de diverse locaties. Binnenkort kan iedereen genieten van deze iconische plekken, en niet in een heelal ver, ver weg, maar wel dichtbij in de VS.”

Zo werd de iconische vloot getoond, de Millenium Falcon waar men als bezoeker aan boord zal kunnen gaan en waar de bezoekers in de snelste ruimtetuigen van het heelal mogen zitten en besturen, scherpe bochten nemen en zich verdedigen met laserguns.

Tijdens de voorstelling werden echter geen concrete attracties vermeld. In april zouden de eerste werken beginnen. Voor Disneyland in Anaheim, zou een deel van Frontierland opgeofferd worden. Op 10 januari werden daar alvast enkele attracties gesloten.

Wanneer beide thema-gebieden zullen klaar zijn, is nog niet geheel duidelijk.

20160224 Disney StarWars640