Top Donjon de l’Extrême aangebracht

Vrije-val-toren Nigloland compleet

De werken aan de nieuwe attractie in het Franse familiepark Nigloland gaan voorspoedig. Vandaag werd het laatste stukje van Donjon de l’Extrême bovenop de toren gehesen.

20160224 Nigloland180Het Franse pretpark Nigloland, dat zich bevindt in de mooie Champagnestreek, maakt zich op voor een nieuw seizoen. Om de bezoekers in de watten te leggen, heeft het park twee nieuwe attracties voor hen in petto: Le Donjon de l’Extrême en Tour des Petits Fantômes. Beide attracties zijn vrije-val-torens, waarbij de ene heel wat extremer is dan de andere. Beide attracties bevinden zich in een middeleeuwse kerkeromgeving, een themazone die door het Belgische bedrijf Neverland ThemePark Projects wordt vervaardigd.

De meest spectaculaire toren zal van ver te bewonderen zijn. Niet alleen omwille van haar hoogte, maar ook omdat de letters van het park verlicht kunnen worden. Deze lichten werden uitvoerig getest zodat ze geen hinder kunnen veroorzaken aan omwonenden of vliegtuigen.
Met een hoogte van 100 meter is het meteen ook de hoogste attractie van het familiepretpark. De opbouw van zo’n attractie oogt dan ook bijzonder spectaculair. Elk gedeelte van de toren is 10 meter hoog en een 35 ton zware kraan moest dan ook stukje per stukje deze toren opbouwen.

Voorlopig ligt alles nog op schema en zou de opening bij het seizoensbegin niet in gevaar komen. Het nieuwe pretparkseizoen in Nigloland start op 26 maart.

20160224 Nigloland640

Meer details over de attracties :
Le Donjon de l’Extrême
- Ronddraaiende vrije-val-torne
- Vrije val van 100 meter
- 24 passagiers per drop
- Maximale snelheid van 115 km/u in 3 seconden behaald…
- Toegankelijk vanaf 1m40

La Tour des Petits Fantômes
- Vrije val van 11 meter hoogte
- Capaciteit vaan 400 personen per uur. 10 personen per beurt.
- Vanaf 1m00 toegankelijk