High five in LEGOLAND Deutschland Resort

Diverse nieuwigheden in Duits Legoland-park

In het Duitse Legoland-pretpark nabij Günzburg in Beieren, zijn er verschillende nieuwigheden te ontdekken wanneer het nieuwe seizoen aanvangt op 19 maart, waaronder de High Five...

20160201 LegolandD180In Miniland is er een nieuw themagedeelte, High Five. Hier werden 400.00 van de wereldberoemde lego-blokjes gebruikt om de vijf grootste wolkenkrabbers ter wereld na te bouwen in Miniland. Als verhouding werd 1:150 ratio gebruikt. Dertien ontwerpers hebben in de fabriek in Maleisië maar liefst zes maanden gewerkt aan deze creaties: Burj Khalifa (Dubai), Ping An Finance Center (China), Shanghai Tower (China), Makkah Royal Clock Tower Hotel (Saoedi-Arabië), One World Trade Center (USA). Burj Khalifa is in realiteit het hoogste gebouw ter wereld, met een hoogte van 828 meter. Maar in Legoland is dit gebouw met een hoogte van meer dan 5 meter ook best indrukwekkend.
Licht- en geluidseffecten met ook enkele leuke interactieve effecten doen het nieuwe gedeelte tot leven komen.

Vanaf 19 maart viert het park ook de premiere van de nieuwe 4D-film “The LEGO Movie™ 4D, A New Adventure”. Met speciale elementen zoals wind, water, nevel en lichteffecten wordt deze familie-vriendelijke film naar een vierde dimensie gebracht.

In het Vakantiepark Feriendorf kunnen de bezoekers nu ook overnachten in de nieuwe Drakenburcht. Dit nieuwe gebouw is een aanvulling op de reeds bestaande Koningsburcht en Riddersburcht. In de drie burchten tesamen zijn er 136 kamers met 622 bedden. Er zijn in totaal ook 34 speciaal gedecoreerde LEGO-thema familiekamers waar men tot vier personen kan overnachten.

20160201 LegolandD640

Ook werd het campinggedeelte uitgebreid met maar liefst 25 nieuwe kampeer-vaten. Deze verblijfplaatsen in de vorm van een groot vat bieden alle comfort en krijgen een wildernis-uitsraling met zich mee. Alle vaten worden met typische lego-attributen gedecoreerd.