Puy du Fou stelt nieuw spektakel voor

2016: het jaar van de moed voor Puy du Fou met "De Laatste Panache"

In 2016 stelt Puy du Fou "De Laatste Panache" voor aan zijn bezoekers. Het belooft het grootste spektakel te worden dat Puy du Fou ooit creëerde. Deze show wordt vanaf 2 april opgevoerd in het nieuwe Théâtre des Géants, een immens groot theater dat op maat werd gemaakt.

20160203 PuyDuFou180Na de Romeinen, de Vikings, de roofvogels, de Musketiers en de soldaten van de Grote Oorlog ontdekken de bezoekers van Puy du Fou nu de helden van de XVIIIe eeuw uit de Amerikaanse Revolutie en de Franse Revolutie. De Laatste Panache vertelt het epos van een Franse marineofficier en werd volledig gecreëerd door Puy du Fou. Het spektakel is gebaseerd op echte feiten om een zo waarachtig mogelijk historisch, episch en ontroerend verhaal te brengen. Het decor is een mengeling van realiteit en virtualiteit dat de toeschouwers meesleept in het buitengewone lot van een Franse marineofficier: François Athanase Charette de la Contrie, of ook wel "Charette".

De Laatste Panache begint op het eiland Sint-Helena; Napoleon schrijft er zijn memoires: hij maakt een lofrede over de moed, durf en het militair venuft van een man waarvan hij alle heldendaden kent: Charette. 
De jonge Charrette, nog een kind, komt de scène op. Hij is blij met zijn verjaardagscadeau: een bootmaquette. Hij weet dat zijn vader voor hem al een grote toekomst ziet in de Koninklijke Marine… maar hij is bang van de zee. We zijn in 1770 en het spektakel over het wilde avontuur van deze kleine jongen die uitgroeit tot een held barst los. Na een opleiding tot zeewacht in Brest vertrekt Charette voor één van de grootste zeeslagen uit de Amerikaanse Revolutie tussen Lafayette en admiraal La Motte-Piquet. De Engelsen zegevieren. En Charrette wordt onderscheiden door generaal Washington voor hij terugkeert naar Frankrijk.
In volle Franse Revolutie balanceert zijn leven tussen een fantastisch en tragisch epos en zijn ultieme strijd voor vrijheid die in 1796 wordt afgerond.

De grote momenten uit het leven van deze held spelen zich af tegen een grote variatie van decors, die wisselen tussen realiteit en virtualiteit (videoprojectie in 4K, dus ultrahoge scherpte), waarbij het publiek zich letterlijk in het spektakel bevindt door de 100 m breedte en 360° mise-en-scène.
Het spektakel wordt begeleid door originele beklijvende muziek. 30 acteurs spelen er in mee, waaronder 2 kinderen die werden geschoold in de Junior Academie van Puy du Fou.

20160203 PuyDuFou640

Puy du Fou bedacht een theaterzaal die uniek is ter wereld en op maat werd gemaakt: le Théâtre des Géants oftwel het Theater van de Giganten.
Dit theater is een parel van technologische innovatie en heeft een oppervlakte van 7.500 m². De tribune draait waardoor de toeschouwer telkens van decor verandert en de acties en bewegingen overal kan volgen. Door deze continue beweging lijkt het alsof de toeschouwers op een travelling uit de filmindustrie zitten.
Het duurde maanden om een rotatiesysteem te bedenken dat afgestemd was op de noden van dit spektakel. De technologie tijdens deze voorstelling is alomtegenwoordig, omdat de decors en videoprojecties, de lichten, het geluid en alle speciale effecten de actie 360° volgen. Hierdoor waant de toeschouwer zich werkelijk in de voorstelling.

Belangrijke informatie
- Theaterzaal van 7.500 m2
- Een spektakel van 32 minuten, dat tot 7 keer per dag wordt opgevoerd
- Een 360° spektakel, dankzij de draaiende tribune met een capaciteit van 2.400 zitplaatsen
- 160 meter decor
- 20 videoprojectoren in ultrahoge scherpte van 4K en een virtueel 360° decor
- 30 acteurs waaronder 2 kinderen (tussen 7 en 12 jaar) die geschoold werden in de Junior Academie van Puy du Fou
- Een bassin groter dan een Olympisch zwembad (60 m lang) om de zee na te bootsen… in een theater
- investering van 18 miljoen euro
- 700 ton metaalconstructie
- 58 bedrijven werkten mee aan de bouw van de theaterzaal, waarvan 80% lokale bedrijven waren