2 nieuwe attracties voor Nigloland

De werken zijn begonnen in Nigloland

Het sympathieke pretpark dat gelegen is in de Champagnestreek, in het hartje van Forêt d’Orient, pakt in 2016 uit met twee torenattracties: Le Donjon de l’Extrême en Tour des Petits Fantômes.

20151130 Nigloland180Het park kondigde eerder al de twee nieuwe attracties aan. Er was zelfs een informatietentje in het park zelf die de bezoekers moesten doen verlekkeren om ook in 2016 het gezellige Nigloland opnieuw te bezoeken. Twee nieuwe torenattracties werden aangekomdigd: Le Donjon de l’Extrême en Tour des Petits Fantômes.

Le Donjon de l’Extrême wordt een vrije val toren van maar liefst 100 meter hoog. Bezoekers worden traag naar bovengebracht. De zitjes vormen een ring die rond de toren draait bij het omhoog takelen. Helemaal bovenaan wordt het nog even genieten van het prachtige uitzicht van deze regio om vervolgens de diepte in te duiken.
Ben je niet zo’n grote durfal, dan moet Tour des Petits Fantômes een alternatief bieden.

Ondertussen werden de eerste werkzaamheden enkele weken geleden reeds aangevat nabij le Village Merveilleux vlakbij het spookhuis Manoir Hanté.
Zo werden begonnen met het boren van de putten voor 10 funderingsblokken, die 8 meter diep zitten. Hier bovenop wordt een massief beton gegoten, met een diameter van 11,4 meter en een hoogte van 2,5 meter. Die moet dan de constructie van de toren dragen, die aan de fundering wordt gehecht met 4 stevige ankerstaven. De Staven, staken en het beton tesamen wegen bijna 600 ton…

20151130 Nigloland640