Succesvol jaar tot dusver in Boudewijn Seapark

Nu reeds 10% meer bezoekers

De zomer en 2015 zijn halverwege, tijd voor Boudewijn Seapark om nu al een tussentijdse balans op te maken van zijn bezoekersaantal.

20150730 BSP180"De eerste helft van juli hadden we een grote voorsprong opgebouwd tegenover juli 2014," aldus commercieel manager Geertrui Quaghebeur. "Maar door het regenweer van de afgelopen 4 dagen viel deze voorsprong voor 80% weer weg. Niettemin zal juli tot 3% meer bezoekers tellen dan juli vorig jaar. Ook de volgende dagen voorspellen ze terug mooi weer, waardoor we onze voorsprong opnieuw kunnen verderzetten."

Boudewijn Seapark opende afgelopen seizoen het nieuwe openlucht waterpark ‘Bobo’s AquaSplash’, waardoor het abonnee-aantal verdubbelde tegenover vorig jaar. Ook blijven bezoekers de weg vinden naar het park op hele warme dagen, dankzij deze nieuwe attractie. Het Westvlaamse park biedt bovendien 3 familieshows aan met dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden. Er zijn ook nog 20 buitenattracties en bij minder weer zijn er ook nog 12 overdekte attracties in Bobo’s Indoor.

Over het ganse jaar bekeken heeft Boudewijn Seapark momenteel al bijna 10% bezoekers meer mogen verwelkomen. Het park haalde zijn voorsprong vooral uit het aangroeiende aantal schoolreisjes en de nieuwe educatieve programma’s daaraan gekoppeld. Ook de geboorte van de 2 zeeleeuwpups in juni bracht veel publiek.

20150730 BSP640

Tenslotte zal het pretparkseizoen van Boudewijn Seapark langer zijn dan gebruikelijk: nog tot en met de herfstvakantie (31/10 - 8/11) zal het dolfinarium-pretpark geopend zijn, daar waar tot vorig jaar de deuren van het pretpark steeds eind september gesloten waren.
De directie wou hier verandering in brengen zodat bezoekers mee kunnen genieten van nazomers weer en van Halloween in het park. Het park diende hiervoor aanvraag in en kreeg de vergunning om de openingstijden te verlengen.