Sky Fly open in Holiday-Park

Nieuwe attractie geopend in Duits Plopsa park

Het Duitse Plopsa-park, Holiday-Park, opende onlangs de nieuwe spectaculaire draaimolen Sky Fly, die de lege ruimte van Bounty Tower moet opvullen...

20150709 HolidayP SkyFly180Deze draaimolen is een product uit de catalogus van Gerstlauer, het bedrijf dat eerder al Wicky the ride in Plopsa Coo en Anubis the Ride in Plopsaland De Panne leverde. Het betreft hier een spectaculair ogende draaimolen waarbij per vliegtuigje 1 passagier aan boord zit, die via 2 stuurhendels zelf kan bepalen hoe straf zijn/haar vlucht wordt: zo kun je gemakkelijk meerdere malen ondersteboven vliegen... De attractie wordt dan ook gemakkelijkheidhalve omschreven als een interactieve ride. In Sky Fly zijn er 12 gondels die bestuurd kunnen worden door de stuntpiloten. De capaciteit is eerder aan de lage kant. De maximale hoogte bedraagt 22 meter. 

De komst van Sky Fly betekende voor Holiday-Park een investering van 2 miljoen Euro. Dit seizoen werden Bounty Tower en Spinning Barrels verwijderd uit het attractie-aanbod. Deze laatste attractie, een breakdance variant, kwam negatief in het nieuws toen een tiener om het leven kwam door een fout van de operator. Drie mensen werden hiervoor veroordeeld, al moet de exacte straf nog uitgesproken worden. De vrijgekomen ruimte van Bounty Tower was dan weer ideaal om hier Sky Fly neer te zetten.

Sky Fly staat in het teken van vliegen, meer bepaald stunt vliegen. Neverland Theming was al betrokken in een eerste fase van themtisering. Volgend seizoen zou de ganse attractie aangepakt worden, net zoals bij de attractie Sky Scream waar de volledige afwerking ook het tweede seizoen gebeurde.

20150709 HolidayP SkyFly640

Sky Fly bevindt zich tussen de wildwaterbaan in het Vikingendorp van Wickie de Viking en de lanceerachtbaan Sky Scream die vorig seizoen opende. Het gerucht doet overigens de ronde dat deze spectaculair ogende molen ook later in een ander Plopsa-park zou kunnen opduiken. Wereldwijd zijn er nu al 9 modellen terug te vinden, waarvan 4 in Europa: Legoland Deutschland, Blackpool Pleasure Beach, Nigloland en dus ook Holiday-Park.

20150722 HolidayP map