Lai Chi Kok Amusement Park heropent

Verwijzing naar nostalgie

Het verdwenen pretpark in Hong Kong, Lai Chi Kok Amusement Park, wordt nieuw leven ingeblazen met een vleugje moderne technologie.

20150625 HongKong180Lang voor er sprake was van Disney of Ocean Park in Hong Kong was er Lai Chi Kok Amusement Park. Duncan Chiu, zoon van de oorspronkelijke eigenaar Deacon Chiu Te-ken, een gerenommeerd entertainment icoon in Hong Kong, zal de deuren opnieuw openzetten van dit aan de haven gelegen parkje. Er zal gebruik gemaakt worden van moderne technologie. Zo is er bvb een speciale app om het spookhuis te betreden.

Lai Chi Kok Amusement Park, ook bekend als Lai Yuen, opened haar deuren oorspronkelijk in 1949, maar moest sluiten in 1997 om plaats te maken voor residentiële uitbreidingen in noord-west Kowloon. Het park had zijn eigen dierentuin, de eerste ijspiste in Hong Kong, had een gerenommeerd spookhuis, verschillende kermisattracties en bootjes op het water.
De zoo moest in ’93 al sluiten omdat het enorm verlieslatend was. Bovendien kreeg het park vaak kritiek te verduren van dierenrechtenorganisaties waardoor het ganse park in een slecht daglicht stond.

Het nieuwe park zal geen zoo-gedeelte meer hebben, wel een paardenmolen, een spookhuis, enkele kermisattracties en een ijspiste.
Het park is niet bedoeld om winstgevend te zijn, maar eerder om nostalgie terug te brengen en herinneringen te doen herleven aan het oude park zodat de hedendaagse mensen in Hong Kong kunnen kennis maken met een stukje geschiedenis…

20150625 HongKong640