Harry Potter komt ook naar Hollywood

20150604-UniversalHarryPotter

De succesformule van The Wizarding World of Harry Potter in Orlando wordt gekopieerd voor Universal Studios in Hollywood.

The Wizarding World of Harry Potter in Hollywood

De succesformule van The Wizarding World of Harry Potter in Orlando wordt gekopieerd voor Universal Studios in Hollywood.

20150604 UniversalHarryPotter180In 2016 kunnen bezoekers aan Universal Studios in Hollywood kunnen genieten van een heel nieuw gedeelte rond Harry Potter. Vijf jaar lang werd gewerkt aan dit nieuw deel in het park. The Wizarding World of Harry Potter heeft zijn succes reeds in Orlando en Japan bewezen. Het eerste Wizarding World of Harry Potter park opende in Orlando, in Universal’s Islands of Adventure, in 2010. Het bezoekersaantal is sindsdien verdubbeld tot meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het Californische Studios-park mee zou springen op deze succesvolle trend.

De klepper in The Wizarding World of Harry Potter wordt ook hier “Harry Potter and the Forbidden Journey” en zal net als in Japan gebruik maken van 3D technologie. Het nieuwe themadeel krijgt ook een familieachtbaan “Flight of the Hippogriff”, de allereerste buitenachtbaan van het park. Het kasteel wordt uiteraard een belangrijke trekpleister in het themapark.
De fantasiewereld door JK Rowling gecreëerd, zal ook hier zo realistisch mogelijk worden nagebouwd, met enkele klassieke locaties vanuit de filmreeks. Denk maar aan de pubs the Three Broomsticks en Hogs Head, waar boterbier zal geserveerd worden, maar ook plekjes als Honeydukes, Ollivanders, Owl Post, Zonko’s Joke Shop, Wiseacre's Wizarding Equipment, Dervish and Banges, Gladrags Wizardwear en Filch’s Emporium of Confiscated Goods zullen kunnen bezocht worden.

20150604 UniversalHarryPotter640