Frozen Ever After

Epcot's Frozen attractie krijgt officieel haar naam

Dat het Amerikaanse Disney World een Frozen attractie ging neerzetten in Disney’s Epcot Park was al langer duidelijk, maar nu werd de naam ook bekend gemaakt: Frozen Ever After.

20150610 Frozen180Een bestaande attractie in Epcot's World Showcase, Maelstrom, in het Noorse Paviljoen, zal plaats moeten ruimen voor een attractie die vermoedelijk heel wat Frozen-fans zullen doen lokken. Toch zijn alle Disney-fans niet even blij, omdat het de identiteit van Epcot's World Showcase toch wel aantast.

De attractie zelf zal blijven gebruik maken van de huidige infrastructuur van Maelstrom. Het hoofdgedeelte wordt dus een 4 minuten lange bootvaart doorheen een verhaal dat aansluit in de wereld van Frozen. Alle belangrijke personages vanuit de succesvolle animatiefilm worden verwacht in de attractie, net als de populaire song "Let It Go" dat iedereen tot in het heelal kan meezingen. Er zullen audio-animatronics gebruikt worden in de attractie, die gebruik maken van de allernieuwste technologische ontwikkelingen. Ook wordt een projectiesysteem gebruikt, net als bij de dwergen in de Seven Dwarfs Mine Train coaster die vorig jaar opende in Magic Kingdom. Zo zullen Olaf de sneeuwman en Sven het rendier als het ware helemaal tot leven komen.
De bootattractie wordt vooraf gegaan door Winter Festival.

In het gebied zal ook een Meet & Greet gebied komen om Anna en Elsa te ontmoeten. Er is officieel nog geen datum bekend gemaakt, al duiken hier en daar geruchten op van 1 mei 2016. De nieuwe attractie zal alvast een extra boost geven aan dit unieke Disney-park.

20150610 Frozen640