Skull Island: Reign of Kong

Nieuw voor Universal’s Islands of Adventure

In de zomer van 2016 worden de bezoekers meegenomen in het verhaal van King Kong. Ze kunnen een bezoekje brengen aan zijn thuis: Skull Island.

20150506 KingKong180Deze nieuwe attractie wordt geopend in Universal’s Islands of Adventure, en zal zich bevinden tussen Toon Lagoon en Jurassic Park. De attractie verwijst naar de legendarische grote mensaap, maar zal een eigen verhaallijn hebben en dus niet verwijzen naar de film van Peter Jackson uit 2005 met onder meer Jack Black en Naomi Watts in de hoofdrol. Het verhaal zal ook los staan van de nieuwe King Kong film die voor 2017 voorzien is…

De nieuwe attractie rond King Kong brengt de bezoekers op expeditie in 1930 en leidt hen naar een wilde en mysterieuze wereld, waar zij op zoek gaan naar onbekende wezens. Vrij snel komen ze tot het besef dat ze zullen moeten vechten voor hun eigen overleving. Met die achtergrond zal via allerlei effecten het verhaal tot leven worden gebracht. De attractie zal een binnen- en buitengedeelte hebben, waarbij ze uiteindelijk oog in oog komen met King Kong.

In het verleden was er in het moederpark Universal Studios Orlando reeds een attractie rond King Kong: Kongfrontation. Die attractive opened in 1990 (toen Universal Studios open ging) tot in 2002. Bezoekers kwamen toen King Kong tegen toen die doorheen New York een spoor van vernieling trok.

Skull Island: Reign of Kong zal de eerste grote nieuwe toevoeging zijn voor Islands of Adventure sinds 2010 toen the Wizarding World of Harry Potter opende. Daarna verlegde de groep haar aandacht en investeringen op het Studios park, met nieuwigheden zoals Despicable Me Minion Mayhem, Transformers: The Ride, een uitgebreid gebied van Springfield en vorig jaar Diagon Alley, de Harry Potter attractie in het Studios gedeelte.

20150506 KingKong640