Opening pretparkseizoen in Bellewaerde

Kleine maar opvallende nieuwigheden in 2015

Het pretparkseizoen in de Belgische parken werd vandaag op gang getrapt. Wij namen een kijkje in Bellewaerde en zagen dat het goed was.

20150404 BLW180De grootste nieuwigheid dit jaar is de Stunt & Dive Show "Gold Rush", waarbij Bellewaerde de tribune voor het publiek heeft overdekt, zodat de show niet alleen tijdens het hoogseizoen, maar ook het ganse jaar door kan bewonderd worden. De show brengt de bezoekers terug in de tijd van de goudzoekers. Het geheel begint bijzonder luchtig, maar halverwege wordt alles bittere ernst wanneer de duikers uitpakken met indrukwekkende sprongen, met als apotheose een sprong van duizelingwekkende hoogte van 25m uitgevoerd door twee duikers op hetzelfde moment. In het besef dat het zwembad een diameter heeft van slechts 10m en een diepte van amper 4m diep, is dit een huzarenstukje om elkaar niet te raken. Alvast een knappe prestatie van het Falcon team.

De uren van de show worden tegenwoordig ook weergegeven op een zestal digitale borden die verspreid staan over het park, maar ook een vernieuwde Bellewaerde-app biedt allerlei nuttige info, zoals onder meer de duur van de wachttijden, eveneens op de infoborden aangekondigd. Heel boeiend zijn de verschillende voedermomenten met de dieren. De dierenverzorgers geven graag een woordje uitleg over de gewoonten van het dier. Ook zij kijken uit naar de zomer wanneer er een roofvogeldemonstratie zal worden gegeven. Hiervoor zijn de dierenverzorgers nu al bezig om bijvoorbeeld de doodshoofdaapjes te trainen om tijdens de demonstratie naar binnen te gaan in hun verblijf.

Het park heeft ook verder geinvesteerd in het comfort van de bezoeker: het grootste restaurant werd opgeknapt, het sanitaire blok helemaal vernieuwd, en een nieuw restaurant is in aanbouw. Huracan kreeg enkele nieuwe lichteffecten. Het valt de bezoeker misschien niet hard op, maar we spreken toch van een investering van maar liefst 150.000 Euro.

In het 4D theater speelt nu een nieuwe film, die enorm geschikt is voor kinderen, maar die volwassenen ook absoluut weet te bekoren: De Kleine Prins 4D. De film door nWave vervaardigd krijgt een extra dimensie dankzij de dynamische cinemazetels en de special effects die niet al te eng zijn. De Kleine Prins vertelt het meeslepend mooie verhaal van Antoine de Saint-Exupéry waarbij een jonge prins de kijker meeneemt in zijn reis naar planeten die bewoond worden door de meest wonderlijke figuren.

Tijdens de Belgische Paasvakantie, van 4 april tot en met 19 april, kunnen de kinderen tot en met 12 jaar bovendien terecht bij het vernieuwde palendorp om deel te nemen aan een paaseierenzoektocht.
Samen met KINDER heeft de paashaas overal paaseieren verstopt. Tussen 14u00 en 16u00 krijgen de kinderen de kans om op zoek te gaan naar de paaseitjes. Na afloop krijgen alle jonge speurneuzen een heerlijk zakje KINDER-chocolade mee. Men kan gewoon aanschuiven, geen registratie nodig.

20150404 BLW640