Nieuwe achtbaan in Busch Gardens Williamsburg

Tempesto opent op 25 april

Het is nog een maandje aftellen, maar op 25 april kunnen bezoekers van Busch Gardens Williamsburg de nieuwe achtbaan Tempesto berijden. De directeur van Busch Gardens Williamsburg, Carl Lum, gaf de naam en openingsdatum prijs tijdens een speciale voorbeschouwingdag voor abonnees.

20150327 BG Tempesto180Tempesto is een nieuwe lanceerachtbaan, een zogenaamde Sky Rocket II van Premier Rides die driemaal de trein doet lanceren (tweemaal voorwaarts, eenmaal achterwaarts). In Europa staat er een soortgelijke attractie, namelijk Sky Scream in Holiday-Park, het Duitse Plopsa-park. In Mexico en China zijn er twee andere achtbanen van dit type in opbouw, waardoor er wereldwijd 5 van deze modellen zullen staan.

“Bezoekers wachten reeds met ongeduld om de ervaring van Tempesto te kunnen beleven. Ze willen de kracht voelen in de achtbaan bij elke lancering en elke inversie…”, aldus Larry Giles, de VP Engineering van Busch Gardens. De constructie aan de nieuwe attractie begon reeds in de herfst van 2014. De stalen constructie was eind januari klaar. Op dit moment is het park volop bezig met de afwerking en de testritten van deze nieuwe publiekstrekker.

Busch Gardens Williamsburg ligt in Virginia, ten zuidoosten van Richmond. Alpengeist, Mach Tower en Verbolten zijn de eyecatchers van het park. Tempesto moet mee 1 van de publiekstrekkers van het park worden.

20150327 BG Tempesto640