40 jaar Walibi

Seizoen met verrassingen

Walibi Belgium blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en heeft een aantal verrassingen in petto voor de bezoekers. Zo opende Aqualibi eerder al een nieuwe glijbaan, Flash, maar er is nog veel meer...

20150319 Walibi180Dit seizoen investeerde het Belgische Walibi-park 3,2 miljoen euro in extra verwennerij voor de bezoekers: een nieuwe 4D productie, een nieuwe glijbaan in Aqualibi, vernieuwingen en aanpassingen in restaurants en attracties en tenslotte een volledig nieuwe look voor de befaamde 77m hoge toren Dalton Terror.

Tijdens het winterseizoen zijn de mensen van Walibi druk in de weer geweest om het pretpark klaar te maken voor haar bezoekers. Tijdens de Paasvakantie heerst het lentegevoel volop en is het tijd om de benen te strekken en de kinderen buiten te laten rennen.
Om de (zonnige) traditie te hervatten, organiseert Walibi Belgium de hele paasvakantie lang van 14u00 tot 16u30 een grote paaseierenzoektocht. In een sprookjesachtig labyrint, moeten de kinderen zigzaggen tussen de konijnen, bloemen en gigantische eieren, raadsels oplossen en op zoek gaan naar de lekkernijen die ze zo graag eten. 
Deze leuke actie is enkel toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar.

Nieuw dit seizoen is de 4D-film TEMPO ATTACK, een productie van Cube. In deze nieuwe kortfilm in 4 dimensies wordt het verhaal verteld van een nieuw, verrassend en muzikaal avontuur die Walibi, Fibi (vriendin, leadzangeres en waternimf) en Marvin (de knorrige waterspuwer) beleven. De drie kompanen ontdekken het bestaan van de Zikobox, een player die de muziek van de hele wereld bevat. Eén ding is duidelijk, aanraken is strikt verboden.
Maar, kan Walibi hieraan weerstaan?

20150319 Walibi640

Het verhaal begon in 1975…
Misschien vreemd nu, maar Walibi was het allereerste pretpark in Europa met een uniek toegangstarief. We gaan dan terug in de tijd naar juli 1975, waar onder impuls van een gedreven man, Eddy Meeus, Walibi verrijst. De factor verrassing en innovatie werd snel een vaste waarde voor Walibi Belgium. Waterskiën op het meer, een subtropisch zwemparadijs, de ene duizelingwekkend attractie na de andere… Komend mogen de bezoekers alvast een nieuwe wereldpremiere ontdekken...