Nieuw in 2015: The Forbidden Caves

Bobbejaanland met nieuw paradepaardje

Bobbejaanland opent de deuren op 4 april, de start van het nieuwe pretparkseizoen, met heel wat op het menu voor het Kempense pretpark. Zo staan er vele evenementen op het programma, maar in Bobbejaanland wordt vooral uitgekeken naar de opening van de nieuwe attractie ‘The Forbidden Caves’ dit voorjaar.

"Zoals elk seizoen willen we onze bezoekers de perfecte mix van entertainment en attracties bieden," aldus Roland Kleve, de directeur van Bobbejaanland. "Met ‘The Forbidden Caves’ trakteren we onze fans dit jaar op een nieuwe ride. We hebben hard gewerkt aan het verhaal en de theming is ongezien voor Bobbejaanland. Een paradepaardje dat ons attractieaanbod naar een nog hoger niveau tilt!"
  

The Forbidden Caves

20150311 Seizoen2015 Bobbejaanland180Het is nog eventjes wachten tot The Forbidden Caves opent, wellicht 1 mei. In deze nieuwe attractie, uniek voor de BeNeLux, worden bezoekers meegenomen op een spannende trip naar de regenwouden van Khyonesië, in Zuid-Oost Azië. Deze bossen werden ooit bewoond door stammen, maar de hele bevolking verdween op mysterieuze wijze van de aardbodem. Volgens oude legendes gebruikte deze bevolking magische kristallen, gevonden in diep verborgen grotten, om hun goden te eren. Er is geen spoor meer te vinden van de beschaving die eens was, en ook de kristallen werden nooit meer gezien...
Jasper DuBois, die ooit een edelsteen kreeg van zijn ondertussen overleden opa, een beroemd archeoloog, is ervan overtuigd dat deze steen het bewijs is dat de stammen echt hebben bestaan.
De bezoekers van The Forbidden Caves belanden tijdens een grottenexpeditie onvoorzien in mysterieuze verscholen spelonken, waar ze op de kristallen stuiten die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken. Maar hou je vast, want in elke hoek schuilt gevaar en de exotische wezens die er wonen zijn allesbehalve blij dat hun rust wordt verstoord...

The Forbidden Caves is een zogenaamde ‘immersive tunnel’ attractie. De bezoekers belanden als het ware in het midden van de actie door het effect van dit type attractie. Hiervoor worden de meest recente video- en animatietechnieken gehanteerd, waarbij de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun is.

Roland Kleve kijkt uit naar de opening van de nieuwe ride: "‘The Forbidden Caves’ is een nieuw soort attractie in het portfolio van Bobbejaanland en ik ben erg trots dat we onze bezoekers deze ride kunnen aanbieden. Niet alleen de adrenaline maar ook ontdekking, interactie en het verrassingseffect zijn belangrijke factoren bij deze attractie. We wilden onze bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en daarvoor zetten we sterk in op de thematisering. We hebben bijvoorbeeld acteurs die het wachten heel wat leuker zullen maken!"

De attractie werd ontworpen en gebouwd door Holovis (UK), met de audiovisuele hulp van Super 78 (USA). In de ride zelf kunnen 60 mensen per rit plaats nemen. De attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 1 meter. Het avontuur van de bezoekers duurt in totaal 10 minuten. Bobbejaanland telde een bedrag van 5 miljoen euro neer voor deze nieuwe attractie.

Met de komst van The Forbidden Caves kan Bobbejaanland naast Cowboy Town een tweede gethematiseerde zone inluiden: Adventure Valley. Bovenop The Forbidden Caves en de attracties King Kong, Banana Battle en Revolution, vind je er ook een nieuw catering punt, Coffee Cave, en Jasper’s Supply Depot, een nieuwe souvenirwinkel.

Meer informatie: www.forbiddencaves.be 
   

Show en entertainment

20150319 Bobbejaanland 180De Smurfen staan ook dit jaar paraat om de bezoekers van Bobbejaanland te verwelkomen wanneer de deuren ’s ochtends opengaan. Handjes schudden met Grote Smurf of op de foto met Smurfin, het kan! Met hun Smurfenmobiel in Bobbejaanlandstijl cruisen ze rond in het park. Wie de Smurfendans wil leren, kan rond het middaguur terecht in Cowboystad. En ook bij het verlaten van het park staan onze blauwe vriendjes paraat! Ze wuiven onze bezoekers een goeie terugreis aan het eind van hun Bobbejaanlandavontuur.

Op de affiche van het Bobbejaanland-theater prijken deze zomer de magicians-mentalisten Rob en Emiel. Met een draai aan het ‘The Wheel of wonder’ bepalen de bezoekers van deze show welke magic- of mentalist-acts zullen worden opgevoerd. Rob en Emiel, het artiestenduo, zijn twee Nederlandse magicians-mentalisten die in 2009 tot de besten ter wereld werden benoemd.
De twee verweven magie met cabaret, verwondering en humor en zorgen hiermee voor een aantal verschillende én verbluffende theatershows in het Bobbejaanland theater.

Rob en Emiel stonden al op verschillende internationale podia, van Australië tot Brazilië en Zweden, en hebben al heel wat awards op hun palmares. Ze waren in tientallen tv-programma’s te zien, waaronder het bekende ‘De Wereld Draait Door’ op de Nederlandse zender VARA.

De zomer van Bobbejaanland beleeft ook dit jaar een hoogtepunt tijdens de drie Summernights middenin de vakantie, die dit jaar in een geheimzinnig Aziatisch kleedje worden gestoken. Op woensdag 29 juli, 5 en 12 augustus blijft het park open tot 22u en kunnen liefhebbers van thrills tot in de late uurtjes de longen uit hun lijf schreeuwen op de Typhoon, Dizz en andere attracties die ’t Plezantste Land rijk is.

Afspraak in themazone Adventure Valley voor een foto met een echte slang! Aangepaste verlichting, gemaskerde dansers en live muzikanten hullen het plein in een broeierige sfeer. Afsluiten doen we met een spetterende vuurshow!

Forbidden Caves Camp Night belooft alvast een event te worden voor de echte fans: een overnachting in Bobbejaanland, helemaal in de stijl van de nieuwe attractie. Hoe word je een echte forbidden caves-survivor? Met enkele workshops stomen we je klaar voor een nacht onder de blote sterrenhemel.

Hoe maak je vuur? Welke insecten kan je eten om te overleven in de jungle? Waar vind je beschutting voor de nacht? Hoe weet je of planten giftig zijn? Nog snel een kampvuurtje aanmaken en we kunnen veilig wegdommelen in onze tenten aan de voet van het reuzenrad.

Meer informatie over de Forbidden Caves Camp Night wordt later via de Facebookpagina vrijgegeven. Wees er snel bij, want plaatsen zijn beperkt!

Later dit seizoen viert Bobbejaanland ook weer Halloween, van 24 oktober tot en met 8 november. Met nocturnes waarop ’t Plezantste Land alles uit de halloweenkast haalt, wordt het seizoen van 2015 met vuurwerk afgesloten. Vind je weg naar buiten in enge halloweendoolhoven, wees op je hoede voor de vampieren die om elke hoek loeren en laat je vooral niet opschrikken door de zombies en heksen die door het park spoken.

Het gedetailleerde halloweenprogramma wordt begin september gecommuniceerd.

20150130 ForbiddenCaves640