Veel beleving in Bellewaerde anno 2015

4 miljoen investeringen

Bellewaerde investeert volop in beleving in 2015: een nieuwe Stunt & Dive show, een nieuwe 4D film, een roofvogeldemonstratie en verschillende renovatiewerken en leuke extra's in het park. De totale investeringsportefeuille bedraagt 4 miljoen euro.

20150318 BellewaerdeNew180Roofvogeldemonstratie
Tijdens de zomer worden de bezoekers van Bellewaerde verwend met een roofvogeldemonstratie op een nieuwe brug over de grote Bellewaerde vijver en kunnen de bezoekers op die manier voor het eerst kennismaken met een stukje nooit eerder voor het publiek opgensteld Bellewaerde. 
Het publiek kan tijdens de zomermaanden van zeer dichtbij genieten van deze indrukwekkende roofvogels met onder andere een zwarte wouw en een woestijnbuizerd. 
De roofvogeldemonstratie zal door de eigen dierenverzorgers worden uitgevoerd; momenteel krijgen ze allen een opleiding in Engeland.

Gold Rush, Stunt & Dive Show
Vanaf het seizoensbegin, op 4 april, kunnen de bezoekers al wel de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken. Tijdens deze spectaculaire show wordt het publiek ondergedompeld in de jaren 1800 en beleven ze samen met een groep goudzoekers een adembenemend avontuur in en rond een onderwatergelopen goudmijn. In de hoop om het goud te vinden, wordt een ultieme hoogtesprong van 25m uitgevoerd.
Voor het eerst in Europa zal deze uiterst gewaagde sprong door 2 duikers op hetzelfde moment gebeuren in een zwembad van slechts 10m diameter en amper 4m diep. De productie is in handen van Falcon Corporation.
Omdat deze show vanaf het begin van het seizoen zal worden opgevoerd, zal er een nieuwe overdekte tribune worden gebouwd. Deze tribune wordt uitgerust met special effects en een surround geluidsinstallatie zodat het publiek zich als het ware middenin het avontuur bevindt.

20150318 BellewaerdeNew640 1

De Kleine Prins (4D)
Ook in de 4D cinema speelt zich een nieuw avontuur af, gemaakt door het Belgische bedrijf nwave.
De Kleine Prins vertelt het meeslepend mooie verhaal van Antoine de Saint-Exupéry waarbij een jonge prins de kijker meeneemt in zijn reis naar planeten die bewoond worden door de meest wonderlijke volwassenen. Een trailer is hier te vinden: http://youtu.be/248dkT9E4hs
De belevenis van de film wordt nog intenser dankzij de driedimensionele beelden en de vierde dimensie met de dynamische cinemazetels en andere verrassingseffecten.

Special effects, digitale borden en andere investeringen
Naast bovenstaande vernieuwingen investeert Bellewaerde eveneens in extra special effects voor de topattracties van het park. Zo wordt het indoorgedeelte van de familiecoaster Huracan voorzien van extra licht- & lasereffecten. Publiekslieveling Bengal Rapid River krijgt dan weer bijkomende watereffecten.
Om het comfort van de bezoekers te verhogen, worden er doorheen het park digitale borden geplaatst waarop de wachttijden van de attracties worden vermeld. Daarnaast kunnen de bezoekers met behulp van een nieuwe smartphone applicatie hun parkbezoek nog beter voorbereiden.
Verder vinden er in het volledige park doorgedreven renovatiewerken plaats. Zo wordt het sanitaire blok van het grootste parkrestaurant volledig vernieuwd. Ook het palendorp in KidsPark krijgt een grondige opknapbeurt.

20150318 BellewaerdeNew640 2

Bellewaerde is ervan overtuigd dat met deze investeringen de kwaliteit van het parkbezoek gevoelig wordt verhoogd en de bezoekers zo een onvergetelijke dag vol fun en avontuur samen met hun familie en vrienden zullen beleven.
   

Evenementen 2015

  • Van 4 april tot 19 april: paaseierenzoektocht in KidsPark voor alle bezoekers tot 12 jaar
  • 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus, Summer Nocturnes van 10u tot 22u
  • 24 en 25 oktober en van 31 oktober tot en met 8 november 2015, Halloween
  • 24, 25 en 31 oktober en 1, 2 en 7 november, Halloween Nocturnes van 10u tot 21u
  • 30 oktober, Bellewaerde KNT – Halloween Night van 18u tot 23u