Miniatuurpark heeft meer te bieden dan ooit!

Vandaag opent het miniatuurpark Mini-Europa opnieuw haar poorten. Tijdens de wintermaanden heeft het park vlakbij het Atomium de grote middelen bovengehaald: bovenop de vele innovaties werden de maquettes verrijkt met details. 

Net na de winterstop heeft het team van Mini-Europa maar één wens: de vele recente innovaties en renovaties delen met het publiek. "Mini-Europa is nog nooit zo mooi geweest!", aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. "Onze filosofie verandert niet: wij willen de bezoekers een bijzondere ervaring bieden in elk deel van het park. We maken elk jaar van de winterstop gebruik om de monumenten te renoveren, nieuwe maquettes voor te stellen en details toe te voegen die de miniaturen nog meer op hun originelen laten lijken."

20150313 MiniEurope180Het Cais da Ribeira in Porto en het reuzenrad van Walibi zullen van bij de heropening van het park in een nieuw kleedje te zien zijn.
Later volgen het stadhuis van Stockholm, het kasteel van Eltz in Duitsland en het vernieuwde paleis van Westminster (ook Houses of Parliament genoemd).
"Voor het jubileum van Koningin Elizabeth II heeft het Londense gebouw een grondige renovatie ondergaan," vervolgt Thierry Meeùs. "We moesten het daarom reproduceren. We zijn onmiddellijk begonnen met de plannen, doorgegeven door de conservator. Dit was een minitieus werk en veel meer dan een gewone restauratie! Er werden honderden vlaggetjes geplaatst, honderden kronen gedecoreerd met bladgoud en tientallen details toegevoegd. We hebben ook de kades in echte miniatuurstenen hermaakt. Alleen al aan de renovatie van dit paleis werd meer dan een jaar gewerkt met een kostenplaatje van meer dan 100.000 Euro."

Het ligt in de traditie van Mini-Europa dat het park ons herinnert aan het Europese erfgoed. Vorig jaar heeft het miniatuurpark ons, met behulp van maquettes en animaties, de oorlog van 1914-1918 in Europa in herinnering gebracht.
In 2015 bereidt het park zich voor op de viering van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo, waarbij het beroemde Parijse monument, de Arc de Triomphe, een ereplaats krijgt. Via de maquette ervan wil het park de bezoeker helpen om de impact van de beslissingen van Napoleon op het vlak van onderwijs, de Code civil en de gelijkheid van mensen beter te begrijpen. 

Vóór de geboorte van de "Kleine Korporaal", was er een ander land, een andere beschaving zelfs, die de Europese mentaliteit beïnvloed heeft. "De Romeinen hebben diepe sporen nagelaten in de Europese geest," benadrukt Thierry Meeùs. "Denk maar aan het ongelofelijke wegennet dat ze aangelegd hebben: 350.000 km! Het is ook in dit tijdperk, met het Pax Romana, dat Europa zijn langste periode van vrede heeft gekend tot nu toe."
Om die essentiële bijdrage in de schijnwerpers te zetten, zullen bezoekers de Porta Nigra van Trier kunnen aanschouwen. Ze zullen zich in een filmdecor wanen waar men imitaties ziet van steenhouwers, ambachtslieden, manoeuvres die een typische kraan uit die periode in werking stellen, grondwerkers die een weg beeïndigen,… Iets verder vechten legioensoldaten om de overwinning, terwijl anderen in schildpadhouding voorwaarts gaan onder het bevel van hun honderdman of centurion.

"Voor dit nieuwe seizoen hebben we meer dan 3.500 bloemen geplant en vele animaties toegevoegd," onthult Thierry Meeùs. "Hier en daar zullen aandachtige bezoekers een vleugje humor terugvinden! Of het nu voor kinderen of volwassenen is, voor Belgen of toeristen, een bezoekje aan Mini-Europa is altijd een bijzondere ervaring die garant staat voor leuke herinneringen."

20150313 MiniEurope640

Zoals elk jaar viert het miniatuurpark feest tijdens de zomervakantie. 'Mini-Europe By Night' komt terug op 1, 8 en 15 augustus: drie avonden, vanaf 22u30, waarvoor bezoekers niks extra hoeven te betalen, zal een spectaculair vuurwerk alle maquettes verlichten tijdens een geweldige show.

Meer info op: www.minieurope.eu
Tarieven: 14,50€ voor een volwassene / 10,80€ voor een kind – speciale tarieven voor groepen