Belgische pretparken, seizoen 2015 weldra van start

Nieuw seizoen weldra van start

Het nieuwe pretparkseizoen dient zich alweer aan in België. Graag geven we een overzichtje van wat allemaal mag verwacht worden in 2015 in onze Belgische parken.

Nieuw in onze parken

Bellewaerde

20150311 Seizoen2015 BellewaerdeHet pretpark-dierenpark nabij Ieper investeert volop in beleving in 2015: zo komt er een nieuwe Stunt & Dive show, Gold Rush, waar een nieuwe overdekte tribune voor voorzien is, De Kleine Prins maakt zijn opwachting in 4D en het park verwelkomt een roofvogeldemonstratie.

Bovendien zal het park een aantal topattracties upgraden met special effects. Zo wordt het indoorgedeelte van de familiecoaster Huracan voorzien van extra licht- & lasereffecten en krijgt de wildwaterbaan Bengal Rapid River enkele bijkomende watereffecten. Om het comfort van de bezoekers te verhogen, worden er doorheen het park digitale borden geplaatst waarop de wachttijden van de attracties worden vermeld. Daarnaast kunnen de bezoekers met behulp van een nieuwe smartphone applicatie hun parkbezoek nog beter voorbereiden.

Reeds van bij de start van het nieuwe seizoen, op 4 april, kunnen de bezoekers kennis maken met de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush. Het stuntteam van Falcon Corporation brengt het publiek terug naar de jaren 1800 in en rond een onder-water-gelopen goudmijn.
In het 4D cinema theater van Bellewaerde kunnen de bezoekers een nieuw avontuur ontdekken: De Kleine Prins, een productie van nwave. Klein voorsmaakje is te vinden op: http://youtu.be/248dkT9E4hs
Vanaf de zomer kunnen de bezoekers van heel dichtbij kennismaken met enkele indrukwekkende roofvogels, waaronder een woestijnbuizerd en een zwarte wouw. De roofvogeldemonstratie zal door de eigen dierenverzorgers worden uitgevoerd. Momenteel krijgen ze allen een opleiding in Engeland. Tijdens het seizoen zullen ze verder met de dieren trainen om vervolgens elke dag in de zomer een demonstratie te geven voor het publiek. Voor deze roofvogeldemonstratie wordt een nieuwe brug over de vijver gebouwd en zullen de bezoekers voor het eerst kunnen kennismaken met een stukje nooit eerder voor het publiek opengesteld Bellewaerde.

In het park zelf gebeuren er ook op verschillende plaatsen renovatiewerken: zo wordt het sanitaire blok van het grootste parkrestaurant volledig vernieuwd en krijgt het palendorp in KidsPark een grondige opknapbeurt.
     

Bobbejaanland

Zaterdag 4 april markeert de start van het nieuwe pretparkseizoen in Bobbejaanland. Het Kempense pretpark heeft in 2015 weer heel wat te bieden aan de bezoeker. Eyecatcher wordt de nieuwste attractie ‘The Forbidden Caves’ die later in het voorjaar zal opengaan voor het publiek. Op de affiche van het Bobbejaanland-theater prijken tijdens deze zomer de namen van Rob en Emiel, twee magicians-mentalisten. Met spectaculaire mindgames betoveren deze twee hun publiek. Groot en klein zullen smullen van ‘The Wheel of Wonder’. De Smurfen zijn ook opnieuw van de partij en krijgen een grotere rol toebedeeld in de dagelijkse animatie en zoals elk jaar biedt het park verschillende evenementen aan.

20150311 Seizoen2015 Bobbejaanland180"Zoals elk seizoen willen we onze bezoekers de perfecte mix van entertainment en attracties bieden," aldus directeur Roland Kleve. "Met 'The Forbidden Caves', een unieke attractie voor de Benelux, trakteren we onze fans dit jaar op een nieuwe ride. We hebben hard gewerkt aan het verhaal en de theming is ongezien voor Bobbejaanland. Een paradepaardje dat ons attractieaanbod naar een nog hoger niveau zal tillen!"
Die nieuwe attractie zou op 1 mei opengaan en neemt de bezoekers mee op een spannende trip naar de regenwouden van Khyonesië, in Zuid-Oost Azië. Deze bossen werden ooit bewoond door stammen, maar de hele bevolking verdween op mysterieuze wijze van de aardbodem. Jasper DuBois, die ooit een edelsteen kreeg van zijn ondertussen overleden opa, een beroemd archeoloog, is ervan overtuigd dat deze steen het bewijs is dat de stammen echt hebben bestaan. De bezoekers van The Forbidden Caves belanden tijdens een grottenexpeditie onvoorzien in mysterieuze verscholen spelonken, waar ze op de kristallen stuiten die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken.
Behalve een goed uitgewerkt verhaal, is er natuurlijk ook nog het attractiegedeelte: het betreft hier een ‘immersive tunnel’ zoals er eentje staat in het zusterpark Moviepark Germany. Het zal wel een primeur zijn in de Benelux. Dankzij de video- en animatietechnieken worden de bezoekers meegezogen in het verhaal en bevinden ze zich midden in de actie.
Met de komst van The Forbidden Caves heeft Bobbejaanland besloten om naast Cowboy Town een tweede gethematiseerde zone te laten verrijzen: Adventure Valley. Het groepeert naast The Forbidden Caves ook attracties als King Kong, Banana Battle en Revolution. Er komt bovendien een nieuw catering punt, Coffee Cave, en een nieuwe souvenirwinkel, Jasper’s Supply Depot.

Tijdens het zomerseizoen, van 4 juli tem 30 augustus 2015, begroet Bobbejaanland in haar theater het duo Rob en Emiel, twee Nederlandse magicians-mentalisten die in 2009 tot de besten ter wereld werden benoemd. Met een draai aan het 'The Wheel of wonder' bepalen de bezoekers van deze show welke magic- of mentalist-acts zullen worden opgevoerd. Verwacht je alvast aan een mengeling van magie met cabaret, verwondering en humor…
Ook de smurfen zijn terug dit seizoen. Zij staan dagelijks paraat om de bezoekers te verwelkomen. Ook doorheen de dag duiken ze verspreid over het park op. Op het einde van de dag wuiven ze de pretparkgangers uit voor een behouden terugreis.
    

Boudewijn Seapark

20150311 Seizoen2015 BoudewSeaP180De tuimelaar-dolfijnen in het Brugse dolfinarium-park zijn natuurlijk de grootste attractie van Boudewijn Seapark. De dolfijnenshow blijft immens populair, het zijn immers ook de enige dolfijnen die men in België kan aantreffen. De show werd recent nog vernieuwd, alsook het decor. Ook andere zeezoogdieren, de zeeleeuwen en de zeehonden, tekenen dagelijks present om het publiek te vermaken met edutainment voorstellingen.

Vorig seizoen opende in de zomer de nieuwe attractie Bobo’s AquaSplash. Dit is een kindvriendelijk waterpark, met een oppervlakte van 1.100m², met ondermeer 4 hoge en 4 kleine gethematiseerde glijbanen, waterspuiten, katrollen,... De eyecatcher hier is zonder twijfel de Splash Emmer die elke 2 minuten 1.200 liter water omkiepert.
Rondom de attractie is een weide met ligzetels, ideaal voor de ouders. Gratis WiFi is tevens ter beschikking.
   

Plopsaqua

Het eerste Plopsa-waterpark opent haar deuren op 22 maart 2015 in De Panne.
Plopsaqua is een zwemcomplex van 4.000 m2 groot, gelegen naast het Plopsa Theater. Het complex bevat een 25-meterbad met 4 banen, een ruim speelgedeelte met 3 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Ook zijn bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten aanwezig in het zwemparadijs.
Plopsaqua kreeg typische Studio 100 theming mee, met Wickie de Viking als gastheer. Om het geheel nog iets unieker te maken zijn er ook talrijke geluids- en lichteffecten om een magische beleving te geven voor iedere bezoeker.
    

Plopsaland De Panne

Het moederpark van de Plopsagroep viert in 2015 haar 15e verjaardag!
De figuren waar het hele Studio 100-sprookje mee begon, Samson & Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de bloemetjes gezet. Het Kermisplein van Samson & Gert is helemaal onder handen genomen. De oude zweefmolen werd vervangen door een gloednieuw exemplaar en de personages krijgen hun eigen standbeeld. Bestaande decoratie-elementen werden bovendien helemaal opgesmukt.

20150311 Seizoen2015 Plopsa KampioenHet K3 museum ruimt plaats voor een F.C. De Kampioenencafé. Het originele café van de populaire TV-reeks krijgt dus een nieuw plekje. Eerder was het decor al te bewonderen in het Plopsa Theater, maar nu kunnen bezoekers effectief een “dagschotel” bestellen. Studiospots en camera’s moeten de bezoekers alvast het gevoel geven dat ze echt op de tv-set van F.C. De Kampioenen rondlopen.
Het F.C. De Kampioenencafé zal zo’n 100 zitplaatsen tellen (binnen en buiten).

De grootste investering is zonder twijfel Plopsaqua, maar het populaire themapark rond de Studio 100-figuren wil het jubileum vieren met de bezoekers door onder meer uit te pakken met een heuse verjaardagsparade. Deze parade zal dagelijks te bewonderen zijn op een vast parcours doorheen het park, met de diverse Studio 100-figuren in de hoofdrol.

In de zomer zou dan naar alle waarschijnlijkheid het Prinsessia-kasteel verrijzen, als overdekking van de Theekopjes. Het prinsessenpaleis krijgt bovendien een restaurant en een boetiek.
    

Plopsa Coo

20150311 Seizoen2015 PlopsAqua180Ook in de Hoge Venen mogen de bezoekers aan Plopsa Coo een nieuwigheid verwelkomen: bij de start van de zomer opent immers Dino Splash, een gloednieuwe waterglijbaan. Dino Splash is opgebouwd rond een reusachtige vulkaan en volledig in dinosaurusthema gedecoreerd.
De spectaculaire attractie bevat 3 glijbanen. Eén glijbaan krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een rots overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten.

Daarnaast is er in Plopsa Coo een uitgebreid showprogramma voorzien. 

In Plopsa Indoor Hasselt zullen er geen nieuwe attracties komen. Wel wordt er zoals elk jaar een uitgebreid programma worden uitgetekend om de bezoekers tijdens een of ander leuk evenement te verwelkomen.
    

Walibi Belgium

20150319 Walibi180In 2015 bestaat Walibi 40 jaar. Het park investeert 3,2 miljoen voor allerlei verrassingen voor het publiek.

Zo opent Walibi Belgium Tempo Attack, een nieuwe 4D productie met Walibi in de hoofdrol. Deze kortfilm is een creatie van Cube en vertelt het verhaal van Walibi, Fibi (vriendin, leadzangeres en waternimf) en Marvin (de knorrige waterspuwer) die een nieuw, verrassend en muzikaal avontuur tegemoet gaan. De drie kompanen ontdekken het bestaan van de Zikobox, een player die de muziek van de hele wereld bevat. Eén ding is duidelijk, aanraken is strikt verboden. Maar, kan Walibi hieraan weerstaan?

Aqualibi opende eerder in het seizoen al een nieuwe glijbaan, genaamd Flash. Hiermee worden ook de bezoekers van het waterpretpark verwend met een nieuwe attractie.

Verder investeert het Waverse park in allerlei vernieuwingen en aanpassingen in restaurants en attracties, met als eyecatcher toch wel de volledig nieuwe look voor de befaamde 77m hoge toren Dalton Terror.

    

Kalender evenementen 2015

20150311 Seizoen2015 Aqualibi180Voorjaar:
4-19 april: Paasspecial in Walibi Belgium
4-19 april: paaseierenzoektocht in KidsPark Bellewaerde voor alle bezoekers tot 12 jaar
4-19 april: Pasen met Klus in Plopsa Indoor Hasselt
5-10, 13-17 april: Pasen met Kabouter Plop in Plopsaland De Panne
11, 12, 18, 19, 25, 26 april: K3-weekends in Plopsaland De Panne
1, 2, 3 mei: F.C. De Kampioenen Fandagen in Plopsaland De Panne
9,10 mei: K3 weekend in Plopsa Indoor Hasselt
14-17 mei: Ketnet Fandagen in Plopsaland De Panne
23-25 mei: Prinsessia Dagen in Plopsa Indoor Hasselt
23-25 mei: Kaatje Fandagen in Plopsaland De Panne

Zomer:
18 juli, 1, 15 augustus: Franse avonden in Plopsaland De Panne
22 juli, 12 augustus: Franse avonden in Plopsa Coo
25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus: Summer Nocturnes in Bellewaerde van 10u tot 22u
25 juli, 19 augustus: Viva Brazil in Plopsaland De Panne
29 juli, 5 en 12 augustu: Summernights in Bobbejaanland
29 juli, 26 augustus: Viva Brazil in Plopsa Coo
5, 19 augustus: Nocturnes met Gipsu K!ngs in Plopsa Coo
8, 22 augustus: Nocturnes met Gipsy K!ngs in Plopsaland De Panne
Forbidden Caves Camp Night in Bobbejaanland: info wordt later via Facebook vrijgegeven

Najaar:
5,6,12 september: Superhero days in Plopsaland De Panne
20 september: Cars & Coasters
3,4,10,11,17,18,24,25,31 oktober, 1,7,8 november: Halloween met Piet Piraat
24 en 25 oktober en van 31 oktober tot en met 8 november: Bellewaerde Halloween
Van 24 oktober tot en met 8 november: Bobbejaanland Halloween
24, 25 en 31 oktober en 1, 2 en 7 november: Bellewaerde Halloween Nocturnes van 10u tot 21u
30 oktober: Bellewaerde KNT – Halloween Night van 18u tot 23u
31 oktober - 8 november: Halloween in Plopsa Coo
31 oktober - 8 november: Halloween in Plopsa Indoor Hasselt
2-6 november: Ketnet Halloween Nocturnes
14,15,21,22,28,29 november, 5,6 december: Sint Weekends
21,22,28,29 november, 5,6 december: Sint Weekends in Plopsa Indoor Hasselt

    

Praktisch

Bellewaerde is open vanaf 4 april 2015.
Website: www.bellewaerde.be
Prijzen tickets:
Kinderen 1m - 1m40: 27 Euro
Volwassenen: 31 Euro € 31,00 € 30,00
Online voordeel: 1 Euro
Abonnement: Bellewaerde Pass (50 Euro), Golden Pass (85 Euro), Family Golden Pass (285 Euro)
(meer info: http://www.bellewaerde.be/nl/koop-online)

Bobbejaanland is open vanaf 4 april 2015.
Website: www.bobbejaanland.be
Prijzen tickets:
Kinderen < 1.40 m: 29 Euro
Volwassenen: 34 Euro
Online voordeel: tickets vanaf 24 Euro
Abonnement: Fan Pas (59 Euro), Pro Pas (69 Euro) en Addict Pas (89 Euro)
(meer info: http://www.bobbejaanland.be/abonnementen)

Boudewijn Seapark is open vanaf 4 april 2015 (al is het park met winteraanbod eerder open).
Website: www.boudewijnseapark.be
Prijzen tickets:
Kinderen 85 - 99cm: 9 Euro
Kinderen 1m - 11 jaar: 21,50 Euro
Volwassenen: 25,50 Euro
Online voordeel: 3 Euro korting (1 Euro voor kinderen 85-99 cm)
Abonnement: Kinderen (85 - 99 cm) (25,00 Euro), Volwassenen & kinderen vanaf 1m (49 Euro)
(meer info: http://www.boudewijnseapark.be/plan-your-visit/abonnement)

Plopsaland De Panne is open vanaf 5 april 2015 (bezoekers kunnen wel eerder terecht in Mayaland)
Website: www.plopsa.be
Prijzen tickets:
Kinderen vanaf 85 cm tot 1m: 9,99 Euro
Kinderen en volwassenen vanaf 1m: 35 Euro
Online voordeel: geen
Abonnement: Plopsa-FunCard (79,99 Euro), Plopsa-BumbaCard (29,99 Euro) (let op: toegang Plopsaqua niet inbegrepen)
(meer info: http://www.plopsa.be/plopsaland-de-panne/nl/abonnementen)

20150311 Seizoen2015 PlopsAqua180Plopsaqua (De Panne) is open vanaf 22 maart 2015.
Website: www.plopsaqua.be
Prijzen tickets (voor max 4 uur):
Kinderen vanaf 85 cm tot 1m: 9,99 Euro
Kinderen en volwassenen vanaf 1m: 18,50 Euro
Online voordeel: geen
Combitickets met Plopsaland De Panne zijn verkrijgbaar aan 45,25 Euro voor volwassenen en 19,25 Euro voor kinderen tussen 85cm en 1m)
(meer info: http://www.plopsa.be/plopsaqua/nl/tarieven)

Plopsa Coo is open vanaf 4 april 2015.
Website: www.plopsa.be 
Prijzen tickets:
Kinderen vanaf 85 cm tot 1m: 9,99 Euro
Kinderen en volwassenen vanaf 1m: 25 Euro
Online voordeel: geen

Plopsa Indoor Hasselt is het ganse jaar open
Website: www.plopsa.be 
Prijzen tickets:
Kinderen vanaf 85 cm tot 1m: 9,99 Euro
Kinderen en volwassenen vanaf 1m: 18,50 Euro
Online voordeel: geen

Walibi Belgium is open vanaf 4 april 2015
Website: www.walibi.be
Prijzen tickets:
Kinderen vanaf 1m tot 1m40: 30 Euro
Kinderen en volwassenen vanaf 1m: 35 Euro
Online voordeel: vroegboeking 25 Euro voor tickets in april (t.e.m. 31 maart)


Prijzen werden op 13 maart genoteerd. Parkworld is niet verantwoordelijk voor enige wijzigingen die de parken doorvoeren