Forbidden Caves in Bobbejaanland

Naam officieel bekend

Via de Facebook-bladzijde van Bobbejaanland worden de fans op geregelde tijdstippen geteased met enkele onthullingen omtrent de nieuwe attractie van Bobbejaanland.

20150130 ForbiddenCaves180Zo gaven ze net de naam prijs van de attractie: Forbidden Caves. Een grote verrassing is dit niet meteen te noemen. De werktitel luidde immers “Mystery mines / Forbidden caves”. De keuze van type attractie is eerder verrassend te noemen, men koos immers voor een zgn immersive tunnel, een avontuur die zich in een soort tunnel afspeelt en waarbij de actie van alle hoeken en kanten komt. In een immersive tunnel ligt de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun, waardoor bezoekers de attractie beleven met al hun zintuigen. Zusterpark Moviepark Germany had vorig jaar een soortgelijke attractie geopend. 

De nieuwe toevoeging komt net naast Revolution te liggen, waar tot vorig jaar Fly Away nog stond. Het thema sluit aan bij Banana Battle en King Kong, in de vorm van een jungle. De concept arts tonen bovendien inca-invloeden, waardoor er vele mogelijkheden bestaan om de gasten te laten verwonderen. Alvast heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van Forbidden Caves. 
In totaal investeert Bobbejaanland 5 miljoen Euro voor de nieuwe attractie. De vorige grote toevoeging was Dizz, een spinning coaster, die eerder matig werd onthaald door de fans. 

20150130 ForbiddenCaves640

Concept arts: Bobbejaanland