Paramount Park in Londen

Tweede Europees Paramount Park

De plannen voor een Paramount Park in het Spaanse Murcia zijn nog maar net in uitvoering gebracht of de Amerikaanse filmgigant komt al met een tweede Europese themapark op de proppen, namelijk in Londen.

20141121-ParamLondon180Het bedrijf London Resort Company Holdings Ltd (LRCH) heeft immers het plan opgevat om in samenwerking met Paramount Pictures een volledig nieuw en indrukwekkend resort uit de grond te stampen. London Paramount Entertainment Resort belooft alvast een indrukwekkend park te worden.

Behalve een pretparkgedeelte dat gebaseerd is op de films en studio’s van Paramount Pictures, komt er ook een indoor waterpretpark, het grootste in Europa. Bovendien wil men een centrale HUB creëren voor de entertainment industrie en meer bepaald de creatieve industrie. Ook wil men door middel van een groot theater met 2000 zitjes publiek aantrekken die graag naar indrukwekkende shows willen komen kijken. Het plan is tevens om een heus resort te bouwen met winkelgelegenheid, sportmogelijkheden en uiteraard enkele hotels om de gasten te herbergen. 5000 slaapkamers zouden voorzien zijn in het masterplan.

Hiermee krijgt de groep van Merlin Entertainment toch wel serieuze concurrenten. De groep heeft immers drie pretparken voor verschillende doelgroepen die zich rond Londen bevinden: Thorpe Park, Chessington World of Adventures en Legoland Windsor. Alsook enkele kleinere attracties, zoals Madame Toussaud's. Het is alvast afwachten of het concept van een Paramount succesvol is in Europa. In het verleden bestonden er reeds enkele Paramount-parken in de Verenigde Staten. Dit waren eerder veredelde pretparken met attracties die verwezen naar een film. Het was geen doorgedreven belevingspark zoals bvb Universal Studios, waar men in elke attractie als het ware mee in de film wordt gezogen.

20141121-ParamLondon640

Mike Bartok, de Executive Vice President Parks & Resorts, van Paramount Pictures vertelt alvast verheugd te zijn: “Wij zijn wild enthousiast om het project van Paramount London te ondersteunen. Het wordt het eerste themapark in het Verenigd Koninkrijk dat een combinatie van attracties en Hollywood zal brengen. De dynamische visie van het project loopt helemaal parallel met de waardes die wij voorop stellen. We kijken dan ook enorm uit naar de voltooiing van het project.”