Veranderingen in Tivoli Gardens

Hele hoek van park krijgt makeover

Het historische themapark Tivoli Gardens dat gelegen is in het Deense Kopenhagen, zal een heuse facelift ondergaan aan de rand van het park nu de stad haar goedkeuring heeft verleend.

20141029-TivoliG-Corner180Een van de hoeken van het park, tussen de hoofdingang van het park en het Centraal Station van Kopenhagen, zal een volledige make-over krijgen. Deze hoek wordt gevormd door Vesterbrogade en Bernstorffsgade. Sinds 2008 circuleren er reeds allerhande ontwerpen. De basis voor het ontwerp is gebaseerd op een voorstel dat door de stad werd verworpen. Het betrof een ontwerp van de architecten die tevens achter de glazen piramide zaten van het Louvre in Parijs. Het bedrijf Pei, Cobb, Freed & Partners en de mensen van Tivoli herwerkten het voorstel dat uiteindelijk aanvaard werd door de locale politici.

De hoogtepunten van het plan omvatten niet alleen een moderne afscherming van het park, maar tevens een verbreding van het wandelpad naar de hoofdingang, een groene terrasruimte, een uitbreiding van het Nimb hotel, enkele winkels, cafés en restaurants.
Er is nog geen datum vastgeprikt, maar het project zou alvast best duur uitvallen.

20141029-TivoliG-Corner640