"Immersive tunnel" voor Bobbejaanland

Mystery Mines / Forbidden Caves

Het is al eventjes geweten dat Bobbejaanland in 2015 uitpakt met een nieuwe attractie. Hiervoor is Fly Away ondertussen al helemaal gedemonteerd.

20140925-BJL-new180De eigenlijke bouw van de nieuwe attractie, die als werktitel 'Mystery mines / Forbidden caves' meekreeg, start binnenkort. Maar in de kantoren wordt al eventjes naarstig gewerkt aan het verhaal, de uitwerking van de beleving, de teksten en omkadering van de attractie.

Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, licht alvast een tipje van de sluier: "We hebben lang nagedacht over welke ride we zouden bouwen. Uit onderzoek bleek dat onze bezoekers niet echt zitten te wachten op een nieuwe coaster, integendeel."
In Bobbejaanland staan er 7 achtbanen: Bob Express, Dizz (de recentste achtbaan), Dream Catcher, Oki Doki, Revolution, Speedy Bob en Typhoon. Een echte signature achtbaan had er ons inziens zeker mogen komen, maar hetgeen Bobbejaanland voor ons in petto heeft, is ook niet mis.
"Het wordt dan ook een heel ander type attractie dan het bestaande aanbod in Bobbejaanland.”, vervolgt Kleve. “Een attractie die ook een breder publiek aanspreekt. We investeren 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt. Op een oppervlakte van 1.500 m² creëren we een compleet nieuwe wereld, waar we onze bezoekers mee naartoe nemen."

20140925-BJL-new640-2

In zusterpark Moviepark Germany werd reeds een soortgelijke attractie geopend, met twee immersive tunnels van Simworx. In Bobbejaanland zal de verhaallijn alvast anders zijn. De fabrikant en verdere details werden nog niet bekend gemaakt. De attractie sluit aan bij het junglethema van Banana Battle. De bezoekers nemen deel aan een jeepsafari doorheen de jungle. Ze belanden plots in een ondergrondse wereld met grotten en mijnschachten die bewaakt worden door exotische monsters.

De attractie maakt gebruik van moderne film- en animatietechnieken. De toeschouwer neemt plaats in een vehikel dat fungeert als een soort 3D simulator met een 360° filmprojectie. Hierdoor beland je letterlijk en figuurlijk midden in het verhaal.

20140925-BJL-new640
Voorbeeld Immersive Tunnel van Simworx